Vastaanotin tuossa vähän aikaa sitten mielenkiintoisen sähköpostin ja jaan sen teidän kanssanne, jos joku teistä sattuisi vaikka kiinnostumaan aiheesta. Itse en valitettavasti täältä kaukaa pääse tempaukseen osallistumaan, mutta ehkäpä pääkaupunkiseudulta löytyisi innokaita tuunaajia.:) Saamani sähköposti kuului näin:

Hei muotibloggari!

Löytyykö Sinulta ja kavereiltasi kiinnostusta tulla mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, Uffaffaa -stailauskisaan Intian slummilasten koulujen puolesta?

humanalogo

Leikkimielinen ja yllätyksellinenkin kisa on osa UFF:n kansainvälistä Humana -päivää, jota juhlistamme 23.9.2010 Klaukkalan lajittelukeskuksessa (Järvihaassa) Nurmijärvellä yleisöjuhlassa klo. 17.00 alkaen. UFF maksaa pääkaupunkiseudulta tulevien joukkueiden bussimatkat.

Kisaan otetaan 5 joukkuetta. Kussakin joukkueessa voi olla 3-6 henkilöä (1 mallina + stailaajat ja avustajat). Lavalle tuodaan suoraan keräyksestämme 5
häkkiä kierrätysvaatteita ja kukin joukkue saa oman häkillisensä. Joukkueiden tehtävänä on stailata löytyvästä materiaalista yksi asukokonaisuus, joka osallistuu kilpailuun. Yleisö saa seurata tapahtumaa ja äänestää tekemällä lahjoituksia Intian kouluhankkeelle suosikkinsa puolesta.

Tarkoituksena on myös päästää ihmiset ja media kurkistamaan ”keräyslaatikon sisälle”, eli emme käy materiaalia mitenkään läpi ennakkoon. Aikaa varsinaisen tehtävän suorittamiseen on 30 minuuttia. Vaatteita saa myös modifioida käsityövälineillä aikarajan sallimissa puitteissa. Tempaus myös edistää ajatusta kierrätyksestä.

Lopuksi kukin joukkue esittelee asunsa ja kertoo ideasta ja ehkä myös keräyshäkillisen sisällöstä… Kilpailun tuomarit: Teuvo Loman ja UFF:n edustaja antavat omat kommenttinsa ja valitsevat oman suosikkinsa. Kilpailun voittaja on se joukkue, joka pystyy keräämään Intian slummilasten kouluille eniten lahjoituksia. Yleisö äänestää suosikkiaan lahjoittamalla kohteelle kilpailun ja loppuillan ajan.

Kilpailun voittaja julkistetaan noin 19.30. Voittajajoukkue saa 150 euron arvoisen lahjakortin UFF:n myymälöihin.  Myös muita joukkueita saatetaan palkita UFF:n lahjakorteilla (erityismainintoja).

Yleisöjuhlan ohjelmaan kuuluu myös Teuvo Lomanin stailaamaan UFF -muotinäytös, suomalaista ja afrikkalaista kevyttä musiikkia, tietoa avustuskohteiltamme. Lisäksi tapahtumassa on Uffi -shoppi sekä käsinukkeaskartelua ja pehmoleluongintaa lapsille. Tapahtumaan ovat myös kaikki vieraat lämpimästi tervetulleita!

kehy2

UFF:n Intian slummilasten koulut saavat tukea myös Suomen ulkoasiainministeriöltä ja avun perillemeno on varmistettua. Lisää kohteesta voi lukea UFF-nettisivustolta.

Humana Päivän teemana on Education for All, YK:n vuosituhattavoitteen numero 2 mukaan ja siksi keräyskohteeksi on valittu juuri Intian slummilasten koulut. Kilpailuasut voivat sopia koulu-teemaan tai edustaa ihan muuta tyyliä – kädet ovat vapaat.

Toivomme, että saamme joukkueita tempaisemaan hyvän asian puolesta!

Intiassa toiveet ovat tietenkin korkealla, sillä kouluihin riittää tulijoita. Yksi koulutettu lapsi saattaa katkaista sukupolvia jatkuneen köyhyyskierteen!

Uffaffaa kuva

Kisaan voi ilmoittautua sähköisesti: info@uff.fi

Tarvittavat tiedot:

1) joukkueen nimi

2) osallistujien nimet ja lukumäärä

3) jos joukkue edustaa jotakin tiettyä oppilaitosta, yritystä tms, silloin kyseinen nimi

4) Joukkueen yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot: puhelinnumero ja sähköposti.

Halutessaan joukkueet voivat hankkia valmiiksi itselleen sponsoreita, mutta tämä ei ole mitenkään välttämätöntä.  Tervetuloa mukaan pitämään hauskaa, tekemään hyvää ja kierrättämään!

(kuvat täältä ja täältä)