Katri Niskasen trenssitakkini on ainakin kuusi vuotta vanha, ehkä jopa vanhempi. Se on materiaaliltaan pääasiallisesti puuvillaa. Olen käyttänyt sitä keväästä syksyyn joka vuosi, raskausaikana pidin sitä tosin auki sattuneista syistä. Koska takki on ollut mukanani, kun ulkona on paistanut aurinko, musta puuvillakangas on ajan myötä haalistunut. Eikä oikeastaan vaan haalistunut, vaan taitoskohtiin on ilmestynyt rumia kulumia. Takin yleisilme on muuttunut epäsiistiksi.

Eräällä Cittari-reissulla huomasin tekstiilivärihyllyssä mustan väripurkin, jossa luki houkutteleva ALL IN ONE -julistus. Sen sijaan, että pitäisi mittailla väriainetta, suolaa ja kiinnitysainetta, tämä väripussi laitetaan pyykinpesukoneen rumpuun takin viereen, minkä jälkeen käynnistetään puuvillapesuohjelma ilman esipesua. Ohjelman jälkeen tyhjä väriainepussi otettiin pois rummusta ja takki pestiin normaalisti pyykinpesuaineella. Sen jälkeen takki ripustettiin kuivumaan henkariin. Alla näet lopputuloksen.

No, vautsi! Vaikka en tekisi tänä viikonloppuna enää mitään muuta, kokisin todellakin tehneeni jotakin hyödyllistä. Epäsiisti takki on jäänyt jo useasti kaappiin lojumaan, vaikka sille olisi ollut käyttöä. Nyt se on melkein kuin uusi, vielä pitää vaan kiristää ylin nappi ja silittää takki siistiksi. Vihdoin rakas takki on taas valmis käyttöön.

Psst! Muistathan osallistua täällä Yope & Organic Shop -arvontaan, aikaa on enää sunnuntai-iltaan! :)