Olisin saattanut muutenkin kirjoitella syksyn liikuntasuunnitelmistani ainakin tulevien postausteni sivulauseissa, mutta nyt sain hyvän syyn tehdä niistä ihan oman kokonaisen postauksen. Kun kerta suunnitelmiani erikseen kommenttiboksissa tiedustellaan, on ne kerrottava mahdollisimman pian.

Nyt, kun olen tutustunut eri liikuntamuotoihin ja oppinut tuntemaan oman kehoni, voin keskittyä suosikkilajeihini ja unohtaa ikävät kokeilut. Traumaattinen keppijumppa, yrjöttävä aerobic ja muut kammotukset saavat jäädä historiaan, ei niistä väkisin opi pitämään eikä onneksi tarvitsekaan. Otetaanpa seuraavasi tiivistetty katsaus syksyn liikuntasuunnitelmiini, joihin sisältyy sekä kuntokeskuksen, yliopiston että luonnon häikäilemätöntä hyödyntämistä.;)

Jogging at Sunrise

Ulkoilmassa lenkkeily tekee hyvää sekä keholle että mielelle, siitä en luopuisi mistään hinnasta. Kun ötököistäkin päästiin eroon, voi lenkkipolulla taas hengittää vapaammin. Aivot saavat happea, kunto kohenee ja rasvaa palaa, lisäksi saa ihailla kauniita maisemia ja kuunnella suosikkimusiikkiaan mp3-soittimesta. Oma vakkarilenkkini kulkee täällä Jyväskylässä Jyväsjärven pienemmän puolen ympäri ja kun siihen lasketaan matka asunnoltani rantaan ja takaisin, tulee sen pituudeksi noin kuusi kilometria. Tämä on juuri sopiva lenkki salaista pahettani varten. Rakastan nimittäin lenkkeillä aamulla tyhjällä vatsalla eikä tämän pidempää oiken kannata yrittää ellei halua pyörtyä.

Toinen suosikkilajini on cycling eli spinning eli sisäpyöräily. Sitä harrastan SATSilla, joka sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päästä asunnostani. Tätäkin lajia rakastan harrastaa aamulla, sillä se herättää kropan kivasti. Valitsen yleensä joko kevyesti herättelevän tai palauttavan 30 minuutin treenin tai kokonaisen tunnin tehotreenin. Kumpikin toimii, valinta riippuu aamun fiiliksestä. Yleisestikin SATSilla on kivempi treenata aamuisin, kun siellä ei ole kamala ruuhka. Postaus minun mielestäni parhaista SATS-tunneista löytyy muuten täältä, kun nyt taas tähän aiheeseen päästiin.

pilates

Cyclingin lisäksi kulutan SATSilla energiaa Bodypumpissa. Siinä saa mukavasti treeniä koko kroppaan ja mikä parasta, seuraavana päivänä tietää olleensa ahkera, kun lihaksia jumittaa ihanasti. Jos olen oikein laiska, vuorottelen syksyllä pumppia, pyöräilyä ja lenkkeilyä, mutta suunnitelmissani on vähän muutakin noiden varmojen nakkien lisäksi.

Koska opinnot jatkuvat täydellä teholla, tiedän tarvitsevani myös rentoutusta ja rauhaa elämääni. Siksi ajattelin palata pitkästä aikaa joogaamaan tai harrastamaan pilatesta. Noissa lajeissa on vaan sellainen huono puoli, että ne ovat välillä vähän liiankin rauhallisia minulle. Verenpaineeni on todella matala ja liian rauhallisen tunnin jälkeen saattaa huimata, jos edes pysyy tajuissaan. Siksi jooga olisi ehkä pilatesta parempi valinta, siitä olen pitänyt aiemminkin. Myöskään flow-tunnit eivät jää pois laskuista, sillä niissä yhdistyy mukavasti rentoutuminen ja kevyt treeni.

Bonuksena ajattelin houkutella vanhan uintikaverini kanssani aamu-uinneille silloin tällöin. Opiskelijahintainen uintireissu ei paljon lompakkoa rokota ja se virkistää kuitenkin mukavasti, jos vain opintoaikataulu antaa periksi tai kroppa jaksaa herätä tarpeeksi aikaisin. Olikohan se peräti aamukuudesta kymmeneen täällä päin, minä aikana saa polskia edullisesti. Ihan kuudeksi en ole koskaan uimaan herännyt, mutta aika aikaisin voisin nousta virkistävän kokemuksen vuoksi. Ehkä kahdeksaksi.:)

(kuvat täältä ja täältä)