Vaikka kesällä otetaan rennommin, ei kauneuden- ja terveydenhoidosta kannata luistaa. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää pätee näissäkin jutuissa. Jos siis laiskottelet kesän, saatat kohdata syksyllä normaalia enemmän ongelmia. pidetään siis ainoista hiuksistamme ja ainoasta ihostamme hyvää huolta. Nekin pitävät meistä.:) Tässä siis minun kymmenen parasta kauneusvinkkiä kesäksi.

sunrise2

1. Suihkun jälkeen huuhtele hiukset jääkylmällä vedellä. Se sulkee hiussuomut ja saa hiukset näyttämään terveemmiltä ja kiiltävämmiltä. Lisäksi hiusväri kestää pidempään kauniina.

2. Osta aurinkosuojan sisältävä hiustuote kesäksi, niin et joudu kärsimään syksyllä kuivasta hampputukasta, josta on vielä kaiken lisäksi lähtenyt väri ja kiilto. Aurinkosuojan lisäksi kesällä kannattaa laittaa hiuksiin hoitava naamio pari kertaa viikossa.

3. Aurinko kuivattaa ihoa ja jos et juo tarpeeksi, iho kuivuu vielä enemmän. Levitä siksi yöksi kasvoille öljyä tai jotakin paksua kosteusvoidetta. Itse luotan Weledan Skin Foodin parantavaan voimaan. Paksukin tökötti ehtii imeytyä yön aikana ja aamulla iho on kimmoisa ja kosteutettu.

4. Hanki itsellesi kosteuttava kasvosuihke. Se sekä viilentää ihoa että pitää sen hyvässä kunnossa. Ei varmaankaan tarvitse sanoa erikseen, että aurinkosuoja on plussaa.

5. Akne lähtee vain oikeilla tuotteilla hoitamalla tai lääkekuurilla, mutta pienet epäpuhtaudet katoavat monilla auringossa. Älä siis peittele näppyjä pakkelin alle, vaan anna auringon parantaa ne. (Tästä aiheesta muuten taistellaan yhtä paljon kuin siitä, aiheuttaako suklaa finnejä.)

sunrise1

6. Käytä aurinkolaseja. Jos otat aurinkoa silmät kiinni tai hieman varjommassa, se on ok. Kirkkaalta auringolta kannattaa kuitenkin suojautua aurinkolaseilla, sillä siristelystä tulee rumia ryppyjä herkälle silmänympärysiholle. Ne halvat muovilasit estävät säteilyä muuten aivan yhtä hyvin kuin kalliit merkkilasitkin. Jos rehellisiä ollaan, jo pelkkä läpinäkyvä muovi blokkaa suuren osan säteilystä, mutta kirkkailla laseilla siristelystä ei pääsisi mihinkään.

7. Muista after sun -tuotteet aina sen jälkeen, kun olet ollut auringossa. Normaali kosteusemulsio, jossa on rauhottavia ainesosia, toimii hyvin auringonoton jälkeen. Suosittelisin silti kokeilemaan paksumpaa after sun- vartalovoita, sillä aurinko kuivattaa ihoa uskomattoman paljon.

8. Kuori ihoasi hellästi. Rusketuksesta tulee silloin tasaisempi ja kuollut ihosolukko katoaa viemäristäsi alas. Kerta viikossa riittää ja senkin voi tehdä rannalla hienolla hiekalla hellästi. En kuitenkaan suosittele hiekkakuorintaa kasvoille, sen verran paksumpi vartalon iho kuitenkin on.

9. Rannalla loikoileminen on toki ihanaa, mutta paikallaan makaaminen vain kasaa nesteitä ja saattaa aiheuttaa turvotusta. Jos siis oma kroppa ja sen ulkonäkö on tärkeä, kannattaa pompata aamulla sängystä pienelle lenkille ennen auringonpalvontaa. Lenkki pistää nesteet liikkeelle ja myönnetään nyt, että hikoilevaan lenkkeilijään tarttuu aurinkokin kivasti.

10. Haluatko helposti rannalta bilekuntoon? Letitä hiuksesi aamulla ja kiedo letti/letit nutturalle. Illalla saat sähäkän kiharakampauksen, kun avaat letit. Kimaltava after sun -voiteilu antaa vielä oman säväyksensä iltaan, kunhan muistat, ettei vartalotuotteita kannata levittää kasvoille. Pidetään ne kimalteet siis kaulan alapuolella.;)

(kuvat täältä ja täältä)