MAINOS / HOBBYHALL.FI-VERKKOKAUPPA

Jokohan maaliskuussa olisi aika vaihtaa joulunpunainen vahaliina keväisempään? Tekstiileillä kikkailu on yksi helpoimpia tapoja muuttaa kodin tunnelmaa. Pääsiäistä suunnitellessani raikastin keittiön värimaailman keltaisella pöytäliinalla. Meille sopi koko 140×240 kuuden hengen keittiönpöytää peittämään. Liina sopii hauskasti harmaaseen sohvaamme, jonka tahtoisin kovasti kuorruttaa värikkäällä kankaalla. Tahdon kuitenkin ensin nähdä, kuinka usein tulevat perheenlisäyksemme rakastaa terottaa kynsiään sohvaamme.

Jo pelkän pöytäliinan vaihtaminen tekee ihmeitä, mutta tahdoin tähän “harjoituskattaukseen” lisää pastellivärejä ja ennen kaikkea aurinkoa keltaisen värin muodossa. Sitä toivat suloiset Muurlan keltasävyiset Peppi Pitkätossu -emalimukit, josta voi hörppiä kardemummalla maustettua kahvia vaniljaisella kauramaitovaahdolla. Alempaa tästä postauksesta löydät helpon reseptin makeisiin herkkuihin, jotka sopivat kahvin kaveriksi tai vaikka perheen pienille herkkusuille. Peppi on työpaikkani ansiosta nykyään entistä lähempänä sydäntäni ja nyt hän koristaa myös mukejamme.

Mitäpä olisi kattaus ilman koristeita, ja kukat tai pääsiäisoksat tarvitsevat tietysti arvoisensa maljakon. Sekin hankitaan kotimaiselta merkiltä. Hobbyhall.fi-verkkokauppa myy Muurlan Kapseli-maljakoita eri sävyissä valkoisesta ja beigestä aina kirkkaaseen oranssiin. Minun versiossani on kirkas alaosa ja pastellisen vaaleanpunainen yläosa. Sitä paljonko alaosaa näkyy, voi säätää mukana tulevan silikonirenkaan avulla. Alla olevissa kuvissa pääsiäisoksilla on korkea maljakko, kukilla taas matalammaksi säädetty Kapseli. Kyseessä on monipuolinen maljakko ja täydellinen valmistujaislahja nuorelle tai tuliainen uuteen kotiin. Panehan tämä lahjavinkki korvan taakse.

Pinkit rocky road -leivokset (8kpl)

1 kpl Pandan Vadelma-muru makeislevy (145 g)

12 kpl Earth Controlin valkosuklaalla kuorrutettuja manteleita

Dr. Oetkerin vaaleanpunaisia nonparellipalloja

8 kpl paperisia muffinssivuokia pastellisävyissä

Vaaleanpunainen rocky road -leivos on juhlapöydän kaunotar. Niihin tarvitset vain suklaata ja koristeita. Paloittele ensin suklaa vesihauteeseen ja sulata se matalalla lämmöllä. Pilko kuorrutetut mantelit puoliksi osa pitkittäin ja osa poikittain. Jaa puolet manteleista vuokien pohjalle ja ripsauta perään myös hieman nonparelleja. Jaa sula suklaa vuokiin, suklaata menee n. 2 teelusikallista jokaiseen vuokaan. Ripottele päälle vielä loput mantelit ja ripsauta lisää nonparelleja. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla näiden herkkujen kanssa myös manteleita sellaisinaan, ne kun ovat väritykseltään suloisia.

Millä sitä pääsiäisen klassista mango-juustokakkua, Kinder-piirakkaa tai näitä kakkuvuokiin tehtyjä suklaaleivoksia sitten tarjoillaan? Joululahjaksi saamaani Aarikan kakkuvatiin sopiva Puisto-kakkulasta puupallovarrella on oiva ratkaisu tähän ongelmaan. Ruohonvihreä sopii pääsiäiseen kivasti, ja mietin väriä valitessani myös sitä, miten kauniisti tämä menee loppuvuodesta joulukattaukseen. Mutta vietetään tätä pääsiäistä nyt ensin, eikös niin?

Mitä herkkuja teidän pääsiäispöydästänne löytyy? 🐣