Hyvää huomenta, päivä ja iltaa!:) Kuvailin tässä teille päivän kanssani -postauksen, kun sellaista ei ole hetkeen tullut tehtyä. Niitä toivotaan ylivoimaisesti eniten videopostausten kanssa ja koska tällaisen postauksen tekeminen on suhteellisen kivaa ja vaivatonta, annoin jälleen palaa. Mitään hurjia käänteitä tämä postaus ei sisällä, sillä olen edelleen landella lomailemassa.

Aamu vanhempieni luona alkaa lähes aina aamukahvilla. Olen jäänyt niin pahaan kofeiinikoukkuun, että mietin välillä illalla keinoa nukahtaa nopeasti, jotta aamu tulee nopeammin. Ja sen mukana siis aamukahvi.;) Kahvi nautitaan tässä talossa kissamukista, joten aamun ensimmäinen tehtävä on sopivan mukin valitseminen. Tänä aamuna etummainen muki vei voiton.

l10

Tässä välissä lähden yleensä noin kymmenen kilometrin aamulenkille, mutta tänä aamuna jalkaani koristaa niin muhkea rakko, että jätän aamu-urheilun väliin. Yleensä siitä tulee niin kiva fiilis, että lähden lenkkeilemään varsin mielelläni.:)

Ennen kuin jaksan edes miettiä pukeutumista, olen ottanut tavakseni raahautua pöytäkoneelle. Jos bongailette maaseutulomieni aikana jutuistani normaalia enemmän kirjoitusvirheitä, tämän pöytiksen näppäimistö on syyllinen siihen. Näppäimiä joutuu hakkaamaan tosissaan, niille kun on näköjään kaatunut yhtä jos toista tahmanestettä. Kaikki kaksoiskonsonantit ja -vokaalit jäävät lähes poikkeuksetta yksinkertaisiksi ja ne täytyy korjata yksitellen.

l15

Kun sitten tulee aika pukeutua, turvaudun bikineihin. Alusvaatteet ovat jääneet pois käytöstä lähes kokonaan, joten bikinit ovat päälläni päivästä toiseen. Lenkit ja nukkumisen hoidan kyllä normaaleilla alusvaatteilla, mutta päivisin biksut rokkaavat.:) Vaatteiden puhtaus ei ole niin justiinsa täällä maalla, sen todistaa tämänkin paidan mehujäätahra.

l14

Löysään yläosaan sopivat farkkushortsit. Milläs muulla sitä takaisi, että jalatkin ruskettuvat tarpeeksi. Ja tarkennettakoon vielä, että vaatteita käytän yleensäkin vain niinä päivinä, kun pitää käydä jossakin tai keli ei ole tarpeeksi aurinkoinen pelkissä bikineissä hengailuun.

Nuo kuvan farkkushortsit leikkasin joskus itse Vilan farkuista. Revin, raastoin ja viiltelin niitä hieman, minkä jälkeen koristelin ne niiteillä ja hakaneuloilla.

l3

Kampaukseni on täysin sama päivästä toiseen. Sutaisen hiukseni aamuisin nutturalle, etteivät hiukset ole tiellä. En edes harjaa hiuksia välttämättä päivittäin, vaan selvitän ne ainoastaan suihkun jälkeen. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Joko uskotte, että olen oikeasti lomalla?;)

l11

Pukeutumisen jälkeen kofeiinin antama virkeys alkaa haihtua ja on aamiaisen vuoro. Tällä kertaa aloitin aurinkoisen päiväni kuitumuroilla ja jääkylmällä maidolla. Voi nam!

l9

Aamiaisen jälkeen isi kyselee kauppaseuraa ja koska täällä ei ole oikein muutakaan tekemistä, lähdemme Urjalaan kauppaan. Ostan iltaa varten ruokatarvikkeita, sillä olen kutsunut ystäväni jälleen käymään. Isihän on muuten viikot töissä, mutta viikonloppuisin liikenee aika vanhimmalle tyttärellekin.:)

l8

S-marketissa lapsi haluaa jäätelön ja sellaisen hän myös saa!:D Tämän kesän jätskisaldo alkaa olla jo niin huolestuttava, että possuilua voisi jo hieman rajoittaa. Onneksi Jyväskylässä elämäni ja syömiseni normalisoituu,kun en tahdo tuhlata omia rahojani roskaruokaan.

l7

Kotona päätän nautiskella auringosta pihalla. Meillä on ihan kiva viidakkomainen puutarha, jossa asustelee myös muutama eksoottinen lintu.;) Vain tuosta vierestä nykyään menevät iso tie hieman häiritsee, ihmiset kun eivät näköjään osaa oikein tulkita nopeusrajoituksia.

l12

Anna lintujen olla rauhassa ja asettaudun mukavasti riippumattoon.  Seurakseni otan lukemista äidin kirjahyllystä sekä tietysti juotavaa. Puhelinkin saa olla lähettyvillä, jos vaikka joku sattuisi kaipailemaan seuraa.

l5

Tässä vaiheessa tajusin, että tämä postaus ei sisällä juurikaan kuvia blogin kirjoittajasta ja koetan ottaa itsestäni kuvan riippumatossa varpaillani. No, ehkä ne kasvokuvat saavat jäädä. Liotin muuten jälleen ripsipidennykseni pois. Ihanan vapauttavaa pestä kasvot kunnolla, vaikka onkin hieman kalju olo. Onneksi äiti lupasi tehdä ripsiini kestovärjäyksen, kulmat värjättiin jo viime viikolla. Tai sitä edellisellä. Miten niin ajantaju vähän sekaisin!:D

l2

Kirjan loputtua lakkailen vähän kynsiäni, mutta koska kärsivällisyyteni on luokkaa olematon, poistan lakat ja lähden sisälle paistamaan kanaa illaksi.

l6

Olen kutsunut Manun jälleen istumaan iltaa, joten tarjottavaakin pitää. Kirjoittelen mausteita ylös sitä mukaa, kun niitä kanoihin roiskin. Mitenkäs se cayennepippuri nyt kirjoitettiinkaan.;)

l16

Kanojen paistuessa soittelen hieman rakasta pianoani. Lihasmuisti on kyllä jännä juttu. Huomaan muistavani parikin biisiä ulkoa ja pystyväni soittamaan ne  nopeasti ja ajattelematta. Jos taas koetan keskittyä sointuihin ja muistella niitä, en saa niitä millään mieleeni.

l18

Kanojen tuoksu saa masuni murisemaan ja väsään itselleni ison kolmileivän. Kaveriksi syön raejuustoa. Ruokajuomana on tällä kertaa colaa. Näin lämpimällä ilmalla syön lähes aina terassillamme. Vaikka pienenä ruokapöydässä ei saanut lukea, uhmaan tuota sääntöä nyt täysin.

l13

Ilma saattaa kuitenkin viilentyä paljonkin, kun taivas tummene yllättäen. Siirryn takaisin sisälle ihailemaan sadetta ja tuulta. Kyllä luonto osaa olla kaunis, vaikka se välillä onkin vähän pelottava. Onneksi talomme molemmilta puolilta löytyy ukkosenjohdattimet, muuten tuo valtava pihakuusi saataisi olla vaarallinen.

l1

Sisällä katselen pari tuntia ruokaohjelmia ja kuvailen hieman sisustusesineitä. Kissateema ei muuten ulotu tässä talossa vain mukeihin.;) Pitääkin joskus kuvata keittiön hylly tänne, se kun suorastaan tulvii kissahahmoja.

l4

Päivän kääntyessä illaksi ystäväni saapuukin jo kylän. Syömme aamummalla paistetuista kanoista tehtyä kanasalaattia ja höpötelemme hassuja. Jälkiruuaksi tarjoilen jäisiä vadelmia omasta pihasta ja kinuskikastiketta.

kinuskivadelmat

Meidän illanistujaisissamme minun hommani on hankkia purtava ja Manu puolestaan hoitelee juomapuolen. Baristakurssin käyneenä El Manuel halusi näyttää, kuinka hyvää kahvia mutteripannulla saa aikaan. Nautiskelimme sitten terassilla herkullisen kaneli-kookoskahvijuomat nachosalaatin päälle.

kahvijuoma

Ilta vaihtuu yöksi ja kotiterassimme hiljenee. Valitettavasti naapurissa sijaitseva paikallinen ei tee samoin, joten siirryn sisälle ja toivotan kaverilleni hyvää kotimatkaa. Olemme jälleen nauraneet niin, että mahaan sattuu. Netistä löytyy kaikkea kivaa, mikä pistää vähän hymyilyttämään.:)

Ennen kuin uni saapuu, lueskelen pari tuntia sängyssä kirjaa. Hyvänä päivänä saatan lukea kuusikin tuntia. Olen todennut kirjallisuuden hyväksi rentoutumistavaksi enkä luopuisi kirjoista mistään hinnasta. Opin lukemaan 4-vuotiaana, joten ihan “muutaman” kirjan olen jo elämäni aikana ehtinyt ahmia.

l17

Sellainen oli rauhallinen päivä maalla. Näitä päiviä, joina en tee oikeastaan mitään, olisi vielä muutama luvassa ja sitten alkaakin jälleen pyöritys. Palaan ensi viikolla Jyväskylään hetkeksi ja reilun viikon säätämisen jälkeen toivottavasti kokonaan. Sitä ennen luvassa olisi mm. Jonnan tuparit ja pieni matkakin.:)