MouMoun blogissa on taas ruoka-aika! Tämä salaatti kasataan suoraan lautasille tai vaihtoehtoisesti isolle tarjoiluvadille. Silloin se näyttää parhaalta. Inspiraation sain lukuisista eri resepteistä, mutta koska en kopioinut ainuttakaan suoraan, en nyt jaksa linkitellä niitä. Tavoitteena oli kanasalaatti, joka maistuu nachosipsien kera ja sellaisen myös synnytin. Tämän salaatin nimeksi piti alunperin tulla Tytin tuhti tacosalaatti, mutta pelkäsin tekeväni Vartiaiset ja saavani kaikki Suomen Ilpot (eli Tytit) kimppuuni!;)

nachoilua
Nacho-kanasalaatti

Kanat:

maustamattomia kanasuikaleita

loraus öljyä

sahramia

cayennepippuria

inkiväärijauhetta

Satay-kastiketta

Salaatti:

kiinankaalia/salaattia

tomaattia

kurkkua

punasipulia

Kastikkeet yms.:

cheddarjuustoa (itse käytin cheddarsulatejuustoviipaleita)

jalapenoja viipaleina

ananasmurskaa

tomaattisalsaa

cheddaria

ranskankermaa

Paista kanasuikaleet pannulla öljytilkassa ja mausta ne. Tulisuuden voi säätää cayennepippurilla. Tavoitteena olisi suhteellisen kuiva kasa kanaa, if you know what I mean.;)

Kanojen jäähtyessä kasaa lautasen/lautasten reunoille nachosipsejä eli maissilastuja.

nacho1

Pilko salaatti tai kaali lautaselle. Paloittele päälle tomaattilohkoja ja suikaloi tuoretta kurkkua. Rengasta sipuli (kirjoitin ensin sopuli:D) ja ripottele sitten myös sipulirenkaat salaatin päälle.

nacho2

Hienonna cheddarjuustoviipaleet ja ripottele murut salaatin päälle.Valuta kierros salsaa lautasen reunoille aivan nachojen läheisyyteen.

nacho3

Lisää salaatin päälle jäähtyneet kanat, jalapenot ja valuta päälle ranskankermaa. Koristele lopuksi ananasmurskalla (näkyy viimeisessä kuvassa).

nacho4

Itse tarjoilin salaatin sitruunalohkoilla koristellun sitruunakivennäisveden kanssa, mutta yhtä hyvin ruokajuomaksi käy vaikkapa Corona. Kyllä, tässä blogissa suositellaan alkoholijuomia!;)

nachosalaatti