Kesästä on nyt kulunut aikalailla 2/3 ja kohta pitäisi asennoitua syksyn saapumiseen. Te tiedättekin jo, että syksy on minulle rakas vuodenaika, joten en tule nillittämään täällä kesä loppumisesta. Aion silti kertoa, mitä jään tässä ihanassa kesässä kaipaamaan.:) Ja ei, tämä postaus ei tarkoita, että kesä olisi ohi, vaan tämän kirjoitettuani ryntään nauttimaan kaikista asioista, jotka listalleni keräsin, koska vielä on kesää jäljellä

sitruuna

Kesäkaipuuni kulmakivet:

  • alusvaatteettomuus. Niin pikkutuhmalta kuin kuulostaakin, olen viettänyt varmaankin suurimman osan kesästä ilman alusvaatteita. Tänne  maalle en pakannut sellaisia edes mukaan, vaan vedän kuuliaisesti joka aamu ylleni bikinit. Miksikö? Koska ikinä ei tiedä missä ja milloin iskee himo päästä uimaan!<3
  • koulustressin puuttuminen. Ei kursseja, ei stressiä. Luovuin typerästä ideastani käyttää elokuu opiskeluun, kun tajusin, etten ehkä saa taas moneen vuoteen viettää näin vapaata kesää. Tämä saattaa tarkoittaa, että nakitin itselleni hommia joululomaksi, mutta sitä ei tarvitse miettiä vielä.
  • spontaanit lomareissut. Lopetin perheemme lomaperinteen jossakin vaiheessa, koska tunsin huonoa omaatuntoa siitä, kun olin poissa koulusta perhematkan vuoksi. No, sama tilanne jatkuu edelleen ja lukuvuoden aikana tulen tuskin juurikaan matkustelemaan. Kesällä tilanne on onneksi eri ja elokuulle onkin suunnitteilla jo ainakin kaksi eri matkaa.:)
  • tärkeät ihmiset. Kummasti se kynnys lähteä viikonloputkin tänne maalle on kouluaikana aika korkea. Nyt, kun käytännössä asun täällä, näen vanhempiani, pikkusiskoani ja kavereitani lähes päivittäin. Eikä tarvitse edes matkustaa kauas. Kouluviikon jälkeen on kuitenkin kivempi levätä viikonloppu kotona kuin matkustaa pari tuntia junassa ollakseen reilun vuorokauden täällä vanhempien luona.

sitruuna2

  • myöhäiset herätykset. Vaikka aamuvirkku olenkin, rakastan silti niitä aamuja, kun herätyskelloon kurkkaamisen jälkeen voi halutessaan vain kääntää kylkeä. Hmm, voiko herätyskelloon kurkata?:D
  • lähes tyhjä kalenteri. Valitettavasti kalenterini sivut eivät ole täysin tyhjät, mutta ne ovat tarpeeksi tyhjät minulle. En jaksa edes kurkkia kalenteriani kesällä, joten pahoittelut kaikille, joiden treffaamisen olen unohtanut kalenterikammoni vuoksi. Kesällä kaiken pitää olla spontaania eikä asioita saa suunnitella muutamaa päivää pidemmälle!
  • rusketus. Se alkaa olla aika hyvällä tasolla ja säilyy toivottavasti pitkälle talveen. Kaikki kirkkaat värit näyttävät paremmalta ylläni, kun iho on vähän paahtuneempi. Tosin itseni tuntien vaatekaappini värimaailma saattaa muuttua syksyllä jälleen hyvinkin värittömäksi. Looginen päättelykyky – hukassa.
  • uiminen. Vaikka amatöörillä kipeytyykin niska pitkillä uintimatkoilla, on vedessä pulikoiminen silti ihanaa. Jopa niin ihanaa, että harkitsen aamu-uintiperinteen aloittamista syksyllä. Muutaman kerran sitä tulikin alkuvuodesta kokeiltua kaverin kanssa, mutta nyt voisin ostaa oikein sarjalipun.:)

Toki kesässä on niitä huonojakin puolia, mutta niitä kannattaa ruotia vasta sitten, kun kesä on ohi ja syksy saapunut. Kesäikävä saattaa jopa laimentua, kun mielessä on muutama juttu, josta kesässä ei niin pitänyt. Itselläni se kesä huonoin puoli on vuodesta toiseen ötökät ja öttiäiset. Hrr!