Päätän tämä ekoviikon esittelemällä teille erään kirjan. Sain kirjan blogini kautta näitä ekoviikkoja varten, toivottavasti se kiinnostaa teitä yhtä paljon kuin minua.:) Taschenin “Product Design in the  Sustainable Era” -teoksesta löytyy yli 400 sivua kiinnostavimpia ja upeimpia design-tuotteita eri valmistajilta ja tämän kirjan parissa saakin kulumaan helposti aikaa. Mieleen tulee ajatus, miksei kaikista ekologisista keksinnöistä voisi koettaa tehdä näin houkuttelevia. Silloin ne menisivät takuulla paremmin kaupaksi, vaikka hinta olisikin hieman korkeampi.

ekokirja

Kuvailin teille hienoimpia ja omituisimpia keksintöjä kirjasta. Muutaman aukeaman kohdalla leukani jäi hetkeksi auki, kun mietin, onko tällaisia laitteita tosiaan olemassa! Tuo alla oleva sateenkerääjäkin on kuin suoraan WALL-E -elokuvasta.:) Toivottavasti nautitte kuvista, ne voi klikata halutessaan isommiksi. Tutkiskelkaa siis kaunista muotoilua, ainutlaatuisia ideoita ja hyviä aatteita ihan ajan kanssa, kun niitä nyt on tarjolla.

water catcher

wasara

solar bench

recycled handbags

recycle factory

raindrops

lunapads

ecosmart fire

ecological paper pattern

ecological mobile phone

ecological clothing

ecoclean air aseptic

dustbin

cocoon

Electroluxin Cocoonin kohdalle päästyäni muistin saaneeni kirjan mukana lapun, jossa kerrottiin Electroluxin uudesta vihreästä kampanjasta, Vac from the Seasta. Electrolux kerää kuulemma muovia maailman meristä rakentaakseen pölynimureita. Muovia kerätään jätteiden keskeltä Tyynestä ja Intian valtamerestä, Atlantista, Välimerestä, Itämerestä ja Pohjanmerestä. Toivottavasti muut elektroniikkamerkit ottavat mallia tästä ajatuksesta, mikäs sen kätevämpää kuin jätteiden kerääminen ja hyödyntäminen!:)

Ekovalinta 7/7 eli ekovaihtoehtoihin tutustuminen pähkinänkuoressa:

Kun olet hankkimassa jotakin, ota asioista selvää. Tutustu saatavilla oleviin malleihin ja selvitä, mikä on ekologisesti kannattavin hankinta.