Nyt on kolme ensimmäistä makuainetta SodaStreamiin testattu!:) Ajattelin käsitellä näitä makuja kolme pulloa kerrallaan ja ensimmäisessä osassa keskityn light-makuaineisiin. Tilasin niistä itselleni sitruunan, appelsiinin ja colan. Tajusin vasta myöhemmin, että klikkasin vahingossa tuon sitruunan myös normaalina tiivisteenä ostoskoriini, joten sitruunoita on nyt sitten kaksi. Toinen vähän kevyempi, hmph.

SodaStream light-makuja

Ensimmäisenä maistoin appelsiinin makuista soodaa. Maultaan se muistutti ehdottomasti enemmän Fantaa kuin Jaffaa, sillä maku oli aika makea. Luulin muuten aika turhan monta vuotta elämästäni, että Jaffa tehdään appelsiineista ja Fanta mandariineista!:D Onneksi tällainenkin ajatusvirhe on nyt saatu oikaistua. Mutta appelsiinitiiviste oli siis hyvää, suosittelen.

Sitruunasta minulle tuli heti mieleen Hartwallin lime-Jaffa tai mikä nyt onkaan, mutta paljon makeampana. Maku oli ihan ok, mutta en kyllä välttämättä saa tällä vuosituhannella käytettyä kahta pullollista tätä esanssia.

Cola maistui selkeästi enemmän Cola lightilta kuin zerolta eli hieman vetiseltä. Voi olla, että laitoin väärän määrän makuainetta tai jotakin, mutta minuun tämä ei aivan kolahtanut. Pitää testailla vielä lisää erilaisilla mittasuhteilla, josko vaikka tästä tulisi parempaa.:)

Noissa pulloissa oli kyljessä käyttöohjeet, mutta ei sanaakaan suomea tai englantia. Kuinka paljon te laitatte pullolliseen soodaa tuota makua? Kuvassa makuainetta kaadettiin sen korkista pulloon, mutta minulla ei ole hajuakaan, laitetaanko sitä kokonainen korkillinen, puolikas vai miten!:D Apuva.