OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisi pitänyt kirjoittaa tarkkaa vauvakirjaa vauvavuoden aikana. En muista juuri yhtään, miten meillä milloinkin nukuttiin. Tiedän sen, että viime jouluna yöunille nukuteltiin äidin sylissä samalla, kun äiti hytkyi ylös-alas, heilui vasemmalta oikealla ja takaisin sekä lauloi tai hyräili unilauluja yksi toisensa jälkeen. Muista myös hämärästi ajan vanhassa asunnossamme, mikä tarkoittaa, että lapsi on ollut alle puolivuotias, ja pikkuista hyssyteltiin päiväunille sisälle tuoduissa vaunuissa, joilla rullailtiin edestakaisin kynnyksen yli. Jossakin vaiheessa alkoi aika, kun poika nukahti parhaiten rinnalle ja sitä aikaa eletään edelleen. Mutta miten nukutin pojan Vaavisänkyyn? Nukahtiko hän vauvana ihan itsestään ilman temppuja? Ja ennen kaikkea mietin, ovatko nämä asiat sellaisia, että ne pitäisi muistaa tai että niiden muistaminen on jotenkin hyödyllistä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin tai näin, ostin Nöpsylle kunnon vauvakirjan, jota muistiinpanojeni ja muistikuvieni avulla nyt täytän. Ostopäätöksen sinetöi Herra Hakkarainen, joka seikkailee kirjan sivuilla. Meillä fanitetaan “Haksua” todella paljon sekä äidin että poikasen toimesta. Minä rakastin Mauri Kunnaksen kirjoja jo omassa lapsuudessani. Suurin urakka tämän vauvakirjan täyttämisessä tulee olemaan se, kun käyn läpi kuvia tietokoneiltamme ja teetän valokuviksi vauvakirjaan sopivat. Onneksi noita tietokoneita on “vain” kahdeksan, jos miehenkin ottamat kuvat pitää käydä läpi. A-PU-A! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA