OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAtaaperon kanssa junassa OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muista taaperon kanssa junassa:

  • perhehytti. Olen matkustanut perhehytissä 99 % junamatkoistani lapsen kanssa, sillä hytistä mökä ei raikaa pitkin junavaunua, hytissä saa imettää suojassa katseilta ja lapsen saa nukutettua paremmin, kun samassa vaunussa huutoraivoava taaperokollega ei pidä omaa lastasi hereillä. Perhehyttiä kun ei yleensä kukaan varaa, jos siellä on yksikin paikka jo varattu.
  • muut matkustajat. Anna ihmisille matkarauha. Tutustua toki saa, mutta jos naapuripenkin setä alkaa tosissaan mulkoilla kirjansa takaa, kannattaa ehkä ohjata lapsi tutustumaan mieluummin siihen tyttöön, joka vilkuttelee parin penkkirivin päässä. Ketään ei voi pakottaa lässyttämään lapsille, aina kun ei vaan jaksa olla lapsiystävällinen.
  • lapselle mieluisat eväät. Kun taapero alkaa hermostua, smoothiepussi ja rasiallinen naksuja voi pelastaa tilanteen. Tämä toimii varsinkin, jos et tahdo imettää näin julkisella paikalla, vaikka hytissä onkin enemmän piilossa kuin normaalissa junavaunussa.
  • höllää likakammon kanssa. Mitä enemmän olen antanut pojan myllätä ympäriinsä (kyllä, siellä lattialla), sitä helpommin matkat ovat sujuneet. Jos käsiin osuu tahmaa, kosteuspyyhkeillä saa näpit putsattua nopeasti. Tärkeintä on vahtia, ettei mitään työnnetä lattianrajasta löytyviin pistorasioihin ja ettei lattialta mahdollisesti löytyviä “aarteita” yritetä syödä.
  • säästä lastenliput. Niitä voi säästää muutaman vauvakirjan väliin, niistä saa tehtyä kivan kollaasin tai jos niitä kertyy kunnolla, voi niillä tapetoida lastenhuoneen. Ai, eikö? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA