OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visit Helsinki ja Bella-blogit löivät hynttyyt yhteen ja haastoivat minut tutustumaan kotikaupunkiini uusin silmin. Saimme tehtäväksemme kahlata läpi lapsiperheille suunnatun Lasten Helsinki! -kartan kohteita, ja esittelen niistä meidän perheemme suosikit. Helsinkihän ei ole minulle kovin tuttu kaupunki, vaikka olen asunut täällä jo useamman vuoden. Tunnen lähinnä Kamppia, Ullanlinnaa, Eiraa ja Punavuorta eli mielikuvani kaupungista on hyvinkin suppea. Siksi oli mukava suunnistaa kohteisiin, joista tiesi jo etukäteen niiden sopivan lapsiperheille. Ei ole itsestäänselvää, että ravintolassa ollaan lapsiystävällisiä, pieneen putiikkiin mahtuu rattaiden kanssa tai että jostakin ruokapaikasta saa sormiruokaa perheen pienimmille. Myös erilaisiin paikkoihin matkustaminen on joskus hankalaa, siksi kartassa on myös raitiovaunuvinkkejä. Tiesittekö esimerkiksi, että Helsingissä on ilmainen(!) julkinen liikenne alle 7-vuotiaille lapsille? Tai että jos kuljetat 0–6-vuotiasta lasta (lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa), saat matkustaa HSL:n joukkoliikennevälineissä ilman lippua? Aika huippua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkamme alkoi hotelliyöllä, joka tuli todella tarpeeseen, sillä palasimme juuri kesälomamatkalta maalta ja kotona odotti kaaos. Oli ihana yöpyä jättimäisessä sängyssä ja istahtaa valmiiseen aamiaispöytään. Yövyimme Sokos Hotel Presidentissä aivan Helsingin keskustassa. Yöpymisen kohokohdat olivat hotelliaamiainen (miehen mielestä), kaukosäädin sekä huoneesta löytyneet Onni Orava -lahjalelut (Nöpsyn mielestä) ja rauhassa nautiskeltu vaahtokylpy (minun mielestäni). Lapsiystävälliset Sokos Hotellit ovat mukana kartalla ja edulliset kesähinnat löydät täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellin respasta pyysimme mukaan kartan ja eväiksi saimme vielä pillimehut. Kiertelimme ympäri Helsinkiä sekä rattaita työnnellen että julkista liikennettä hyödyntäen. Varsinaisen kartan lisäksi Lasten Helsinki -karttaesite sisältää myös vinkkejä ja alennuksia Helsingin kesäkohteisiin eli niillekin, joille Helsinki on jo läpikotaisin tuttu, suosittelen karttaan tutustumista. Paperisen, taskuun sopivan kartan voi noutaa Helsingin matkailuneuvonnasta (osoitteesta Pohjoisesplanadi 19), Sokos-hotelleista tai useista kartalla olevista kohteista. Kartan voi myös ladata pdf-muodossa tästä linkistä.

Mihin kohteisiin päädyimmekään lopulta tutustumaan? Se selviää seuraavassa postauksessa! 🙂

(Hipanema-rannekoru saatu)