Kaikilla on bikinikroppa, kun vaan pukee bikinit ylleen. Fine. Mutta entäs, jos ei yhtään tunnu siltä ja rannalla tekee mieli piiloutua rantaviltin alle? Entäs, jos vatsamakkarat ällöttävät, rinnat roikkuvat tyhjinä lättyinä polvissa tai tekisi mieli pukeutua puolijoukkuetelttaan, ettei kukaan näe suonikohjuisia selluliittijalkoja? Oikeanlaisen uima-asun valinta saattaa helpottaa oloa hieman, joten kaivelin nettikaupoista apua kolmeen tyypilliseen ongelmaan. Ja koska tämä on äitiysblogi, kuvitellaan nyt, että nämä ongelmat ovat ns. synnytysvaurioita. Linkkejä klikkaamalla minä en tienaa mitään eli mikään yhteistyöpostaus tämä ei ole.

äidin bikinikroppa

musta yläosa ja alaosa / musta uimapuku / hapsu-uimapuku / tankini

Jäivätkö raskauskilot vatsaan tai onko vatsasi täynnä arpia?

Ratkaisu on kokouimapuku tai korkea bikinialaosa. Jos itseä häiritsevä alue on mahdollista peittää (eikä se ole vaikkapa oma naama, niin kuin joinakin maanantaiaamuina), sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Uimapukuja on nykyään tarjolla joka lähtöön eivätkä ne ole enää samaa, tylsää mallia. Myös korkeita bikinialaosia kannattaa harkita. Jos sellaisen pukee bikinitopin kanssa, paljaaksi jäävä ihokaistale vatsaa on aika pieni. Musta tai muuten tumma väri tekee myös ihmeitä, kun tarkoitus on kääntää huomiota pois jostakin.

-> Vältä liian pieniä ja paljastavia uima-asuja.

synnytyksen jälkeen rannalle

kaftaani / syväänuurrettu uimapuku /  punainen bikinisetti / musta bikinisetti

Jäivätkö raskauskilot peppuun ja reisiin?

Ratkaisu on kaftaani ja/tai oikeanmallinen alaosa. Korkeat jalantiet luovat mielikuvan pidemmistä ja hoikemmista jaloista. Bikinialaosaksi ei kannata kuitenkaan hankkia shortseja tai muitakaan peittäviä housuja, sillä iso alaosa luo mielikuvan isosta takamuksesta. Vaikka takamus olisikin iso, kannattaa hankkia pienehkö ja siro alaosa. Hätätapauksessa, jos siis tuntuu siltä, ettei olo ole vieläkään itsevarma ja pienet alaosat ahdistavat, takamuksen voi peittää alaosalla, jossa on samassa uimahame. Seuraava aste olisi ostaa kaunis kaftaani uima-asun peitoksi. Tänä vuonna noita onkin erityisen paljon myynnissä, itse mietin tuollaisen ostamista arkipukeutumiseen.

-> Vältä sivulta solmittavia ja shortsimallisia alaosa.

rannalle lasten kanssa

Katosivatko tissit imetyksen loputtua?

valkoinen yläosa ja alaosa / musta röyhelöuimapuku / musta hapsuyläosa ja alaosa / super push up -bikinisetti

Ratkaisu on yläosa, jossa on röyhelöä, hapsuja tai push up -efekti. Pieniäkin rintoja pelastamaan sopivat joko bikinit tai kokouimapuku. Kun huomiota yritetään kiinnittää johonkin, valkoinen väri on hyvä valinta, mutta myös yläosan malli auttaa paljon. Yläosa kannattaa valita jostakin printistä, röyhelöllisenä/hapsullisena tai suosiolla push up -mallisena. Jos yksinkertaiset lappubikinit ovat kuitenkin se oma juttu, niistä on hyvä sovittaa normaalia kokoaan yhtä isompaa. Usein lopputulos on parempi eikä pieni (siis kangasmäärällisesti) yläosa korosta pieniä rintoja.

-> Vältä liian siroja ja yksinkertaisia yläosia.

(kuvat H&M, Gina Tricot, KappAhl, Lindex, Nelly ja Zalando)