Sinä sait minut luulemaan, että minulla on syöpä. Sinä pelästytit minut, koska sinua ei pitänyt olla olemassa. Mutta siellä sinä olit, kasvoit ja vahvistuit. Sinä muistutit minua siitä, että millään muulla kuin rakkaudella ei ole väliä. Sinä opetit minulle paljon itsestäni. Sinä sait minut näyttämään valaalta. Sinun vuoksesi tuntemattomat ihmiset puhuivat minulle, antoivat minulle paikkansa ja silittivät suurta vatsaani. Sinä jumitit alaselkäni. Sinä sait minut soittamaan äidilleni ja huutamaan puhelimeen, että pelottaa ja että en halua, vaikka halusin enemmän kuin mitään. Sinä teit minusta äidin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinä kasvatat silmäpussejani ja luonnettani. Sinä mukiloit minua päivittäin pienillä jaloillasi, mutta se ei satu yhtään. Sinä sekoitat ajatukseni ja koko maailmani. Sinä teet märät läikät ohuen kesätoppini etumukseen niin, että punastun kaupan kassalla. Sinä ryömit syliini ja kiipeät minua pitkin ylös. Sinä tunnistat ääneni ihmisjoukosta. Sinä olet niin rakas, että sattuu. Sinä annat elämälleni merkityksen. Sinä teet minusta äidin.

(Nöpsy on kuvassa neljän kuukauden ikäinen)