Täällä vietetään sen verran rauhallista pääsiäistä, että karkasin olohuoneen nurkkaan kirjoittelemaan uusimpia ruokailuajatuksia ylös. En varmaankaan muistanut kertoa teille, että tuskastuin jossakin vaiheessa ainaiseen soseruokailuun ja siihen, että kurkin vaan koko ajan kellosta, koska vauvan pitää taas syödä. Tuntui, että päivät olivat yhtä syömistä ja kellon mukaan elämistä. Itse söin silloin, kun sattui olemaan aikaa. Nykyään syömme samaan aikaan aamiaisen, lounaan, välipalan, illallisen ja iltapalan pojan kanssa. Nyt syöttäminen ei tunnu pakkopullalta, vaan ruokahetket ovat yhteisiä ja jopa odotettuja. Tämä on helpottanut mielialoihini, mutta myös painooni, sillä tasaisempi ruokarytmi on vauhdittanut yllättäen vartalon palautumista ihan huimasti.

Näyttökuva 2015-03-30 kello 18.21.45

Kahdeksankuukautisneuvolassa kerrottiin, että vauvalle on tullut painoa ihan hyvin viime punnituksesta eli ilmeisesti tämä viiden ruokahetken ruokarytmi toimii meillä. Pituutta oli tullut hurjat 6 senttimetriä, minkä vuoksi tämä hyvä painonnousu ei kuitenkaan nostanut meitä alakäyriltä keskikäyrillä. Meille varattiin 10 kuukauden kohdalle ylimääräinen neuvolakäynti painontarkkailumielessä, mutta kaikki on ihan hyvin. Nuo paino- ja pituuskäyrät, joihin täytin uusimmat luvut, nappasin jälleen kerran Kidmemo-vauvakirjastamme. Jotenkin on kiva seurata konkreettisesti, miten käyrät nousevat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syömme koko perhe lähes kaikki ruuat keittiössä pöydän ääressä, iltapuuro nautiskellaan joskus kuitenkin sängyssä. Yhteiset ruokahetket helpottuivat hurjasti, kun keittiöön saatiin lopulta pöytä ja syöttötuoli siirrettiin sen ääreen. Aluksi valkoista pöytälevyä sai putsailla aika tiheään, mutta sitten koin pienoisen valaistumisen. Saimme paljon kehutun Playtray-tarjottimen testiin ja nyt tarvitsee hinkata enää tarjotin puhtaaksi ruokailun päätteeksi.  Kaatunut maitomukikaan ei haittaa, kun tarjottimen reunat pitävät nesteen sisällään eikä maito valu pöydältä lattialle. Sormiruokailukin on paljon siistimpää nykyään. Lisätietoja tarjottimesta voi lukea täältä. Läpinäkyvää tarjotinta suosittelen muuten varsinkin siitä syystä, että omien jalkojen katselu tarjottimen läpi on vauvasta äärimmäisen viihdyttävää. Toki valkoinen, punainen ja mustakin tarjotin asiansa ajavat. Jos joku tykästyy tarjottimeen, alennuskoodia saattaa pukata lähipäivinä ostomotivaatioksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maissinaksujen lisäksi rouskuttelua rakastavat äiti ja poika herkuttelevat nykyään riisikakuilla. Niihin totuteltiin “vauvaversioilla”, mutta kohta voitaisiin siirtyä jo yhteisen paketin kimppuun. En muistanutkaan, kuinka kiva tuollaisia pahvisia välipaloja on rouskutella. Jäin aika pahasti koukkuun maissinaksuihin ja riisikakut vaan pahentavat addiktiotani. Niiden lisäksi syön nykyään pojan iltapuurosta loput iltapalaksi. Saatan keitellä tahallaan isompia annoksia iltaisin, jotta saan itsekin murua rinnan alle. Varsinkin mangososeella maustettu puuro on aikamoista herkkua.

Palaan vielä hetkeksi tarjoitinasiaan. Jos tehokasta puhdistusainetta tarjottimelle ja varsinkin tuonne maissinaksutöhnälle ei ole vielä löytynyt, voin lämpimästi suositella Mummi ja minä -sarjan siivoussuihkeita. Tuoksuvaihtoehdoista Lakritsipommi on meidän lemppari, mutta myös Sitruunasooda ja varsinkin Polkkakarkki tuoksuvat ihanilta. Olettehan kokeilleet jo? 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Tripp Trapp -syöttötuoli saatu Stokkelta)