“Yöllä aasi heräsi kummalliseen ääneen. Joku huusi. Voi, sehän oli vauva. Maria oli synnyttänyt Jeesus-vauvan keskellä yötä. Vauva oli kääritty kapaloon, kasgasriepuun ja sille oli valmistettu seimeen, eläinten syöttökaukaloon vuode. Nyt sillä oli nälkä ja se halusi saada maitoa. Aasia väsytti ja se meni takaisin nukkumaan.”

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Jonkun ajan päästä se heräsi taas kummallisiin ääniin. Aivan kuin joku koputtaisi ovella. Sieltähän tuli sisään paimenia lampaiden kanssa. He ryntäsivät vauvan luokse. He katsoivat sitä ihmetellen ja polvistuivat sen eteen. He kertoivat ihmeellisen tarinan. Enkeli oli tullut heidän luokseen laitumelle. Paimenet olivat pelästyneet, mutta enkeli oli sanonut heille: “Älkää pelätkö. Minulla on teille iloisia uutisia. Teille on syntynyt pelastaja, auttaja. Te löydätte hänet seimestä kapaloituna.” Ja yhtäkkiä enkeleitä olikin ollut valtava määrä. Enkelit olivat alkaneet laulaa ja kiittää Jumalaa. Sitten enkelit olivat menneet pois näkyvistä.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beben adventtikalenterin ensimmäisen adventtiluukun takana on pieni aasi. Uuden talvihatun esittelyn ohella tahtoisin nostaa esille ihanaa kampanjaa, johon Taikalinna-nettikaupassa törmäsin. Ostamalla verkkokaupasta tai Facebookin kautta hauskan Tinttu-hatun, lahjoittaa automaattisesti toisen hatun HOPE-järjestölle, joka sitten jakaa hatut edelleen suomalaisille vähävaraisille, huostaanotetuille tai kriisin kohdanneille lapsille joululahjoiksi. Meidän pikkuisellemme sopi parhaiten isoin korvin varusteltu, tummempi PikkuAasi-hattu, joka on suomalaista käsityötä ja ihanan lämmin. Pitää kylläkin vaihtaa tämä kokoa isompaan, sillä tuossa kuvaillessa huomasin, että tilaamamani hattu oli hieman liian nafti. Joulukampanjan yksityiskohtiin voi tutustua täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Paimenet olivat päättäneet lähteä heti katsomaan, olivatko he nähneet unta vai oliko tarina tosi. Maria, Joosef, paimenet ja aasi olivat aivan ihmeissään ihmeellisestä tarinasta. He kiittivät yhdessä Jumalaa Jeesus-vauvasta. Sitten paimenet lähtivät takaisin laitumelle hoitamaan lampaita. Ja he kertoivat ihmeellisen tarinan Jeesus-vauvasta jokaiselle kohtaamalleen ihmiselle. Aasi meni tyytyväisenä takaisin unille. “Kyllä omistajani oli oikeassa. Tämä oli todella tärkeä ja jännittävä päivä. Minä sain olla paikalla kun Jumalan Poika syntyi maailmaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi juttu vielä. Toimithan 15.12. mennessä? ♥

(lue koko joulutarina täältä)