Päiväohjelmaamme kuuluu vaunulenkki sekä aamupäivällä että illemmalla. Ensimmäisellä lenkillä tutkiskelen usein ympäristöä ja etsin uusia reittejä, mutta jälkimmäisen teen tutulla kaavalla. Jotenkin nyt, kun on niin pimeää, en tahdo lähteä samoilemaan vieraisiin paikkoihin. Muutenkin tuolla pimeässä käveleminen vaunujen kanssa on joskus vähän jännittävää. Kaupungissa on tietysti valoja muutenkin kuin vain katuvaloja, mutta tummat, suojatietä ylittävät vaunut eivät aina osu autoilijan silmiin. Se on todistettu jo muutamankin ikävän tilanteen saldolla viime viikolla, kun autoilija on vaan kurvannut vaunujen edestä, vaikka olemme olleet suojatiellä. Näistä syistä pimeinä vuodenaikoina heijastimet ovat kirjaimellisesti elintärkeät. Tänä vuonna löysin vaan jotakin vieläkin parempaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heijastin tarvitsee erottuakseen valonlähteen, josta tuleva valo heijastuu sitten takaisin. Valo sen sijaan kiinnittää jo itsessään huomiota pimeässä. Heijastin tuosta vaunukuomusta löytyykin takaa, mutta se ei riitä lähellekään tuomaan turvaa. Huomaatteko tuossa vanukuvassa jotakin ylimääräistä? Rungon ympärille, kassin luokse on kiedottu hihna, jonka nimeen vannon iltalenkeillämme. Tuo hihna on oikeasti koirille tarkoitettu talutushihna. Miehen äidin luona käytimme vilkkuvaa pantaa rungossa ja siitä iskikin idea hihnasta, joka pituutensa vuoksi olisi vielä pantaakin näkyvämpi pimeällä. Valon saa joko “vain” päälle tai sen voi laittaa vilkkumaan. Näillä mennään tämä syksy ja talvi. Kiitos sille, joka keksi tämän valoidean lemmikkinsä turvaksi aikanaan! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(vaunut saatu Stokkelta)