Aika pian sen jälkeen, kun sain esiteltyä lastenvaunumme blogissa, vaihdettiin niiden runkoon vaunukopan tilalle ratasosa. Olin katsellut muilla bloggaajilla, miten turvattomalta näyttää, kun vauvaa suojaava koppa vaihtuukin varsin avoimeen ratasosaan ja mietin, että meillä ei kyllä todellakaan laiteta vauvaa vielä kuukausiin noin riskialttiiseen viritelmään. Toisin kävi, kun ratasosaa kokeiltiin käytännössä. Valjaineen ja jalkatukineen tuo tuntuu vaunukoppaa turvallisemmalta vaihtoehdolta. Varsinkin, kun neljäkuinen poikamme on niin eloisa, että kiipeää vaunukopasta itse pois hetkenä minä hyvänsä. Mutta ei minun kopasta pitänyt höpöttää rakkauspostauksessani. Rakkauteni kohtana on nimittäin tuo ratasosan sisältä näkyvä lämpöpussi.

lämpöpussi1

Vaunukopastahan tuota pussia ei juuri edes näkynyt, mutta nyt se pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Ostimme pussin tarjouksesta Jollyroomilta ja se on merkiltään tietysti Elodie Detailsin. Tuon merkin, johon olemme molemmat lapsen isän kanssa vakavasti koukuttuneet. Ihana, kun sitä kuulemma saa (ainakin pian) Prismoistakin. Tämä kuosi on loppuunmyyty jo muutamastakin vakionettikaupasta, mutta ainakin Ideaparkissa tätä vilahti vielä jossakin lastenvaateliikkeessä toissapäivänä. Printin lisäksi pussin turkisreunus viehätti näin talven lähestyessä, se kun saa pussi näyttämään vieläkin houkuttelevammalta päiväuni- ja matkustuspaikalta. Onneksemme tässä pussimallissa on valjaille reiät, niin ei tarvinnut ryhtyä ompelupuuhiin.

Ratasosasta on kuitenkin pakko sanoa sen verran, että siihen vaihtohan suositellaan muistaakseni tehtäväksi noin neljän kuukauden kohdalla. Tämä on kuitenkin hassu juttu, sillä Stokken, jolta vaunumme ratasosineen ja vaunukoppineen saimme, edustaja kertoi, että esimerkiksi Jenkeissä vauvalle ostetaan usein suoraan tuo ratasosa ja vaunukoppavaihe ohitetaan kokonaan. Vauvan voi siis totuttaa ratasosaan jo paljon aiemmin kuin me teimme. Suomalaiset taitavat vaan olla vaunukoppakansaa tapoineen. Meillä siirtymisen aiheutti se, että lämpöpussin kanssa hurjaa vauhtia kasvava poika alkoi jo osua vaunukopan päätyihin niin, että se tuntui kovin ahtaalta hänelle.

lämpöpussi2

Niin muuten. On meillä pienet hanskatkin tuota samaa sarjaa. Että hups vaan! 😉