OLYMPUS DIGITAL CAMERAkastemekkoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näinköhän käy, ettei pojasta saada kastemekossa yhtään kunnon kuvaa. On jotenkin uskomattoman haastavaa koettaa pitää vauvaa aloillaan niin, ettei mekko mene myttyyn ja hiha suuhun kuolattavaksi. Lisäksi mekon liukas vuorikangas vaikeuttaa vielä vauvan pitelemistä paikoillaan. Mutta minä en luovuta! Kuvaan kyllä pojan selälläänkin, mutta aion yrittää vielä kunnon pystykuvia. Tässä mekkomme kuitenkin ilman pientä mallipoikaa. Ystäväni Mert teki mekon toiveideni mukaan. Poron pääkallo oli tärkeä osa mekkoa kuten myös vaalea väri, mutta muuten mestari sai vapaat kädet. Pukuun valikoitui valkoista, kolmikerroksista silkkiä, jonka läpi kuultaa harmaa silkki. Saumoja ei huoliteltu, jotta mekossa säilyisi jäkälämäinen rosoisuus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan tuota mekkoa aivan sanoinkuvaamattoman paljon. Mertkin innostui, että säilyttää mekon kaavat, jos joku joskus tahtoo tilata häneltä kastemekon. Ihanin hetki viimeisen sovituksen jälkeen oli se, kun sain valita rakkaani ristiäismekkoon napin, joka pitää mekkoa niskaosasta kiinni. En ollut aiemmin edes miettinyt, miten käteväksi kastemekko on suunniteltu, sillä vauvan pukeminen ei aina ole mitenkään helppoa tai ainakaan nopeaa. Selässä on kyllä harmaa rusettikin, mutta nappi taitaa olla se klassisin ja myös visuaalisesti paras valinta. Valitsin meille suuren, siniharmaan helmen ja sanoin (puoliksi leikilläni), että senhän voi vaihtaa vaaleanpunaiseen sitten joskus. Sitten joskus hyvin pitkän ajan päästä, kun tästä vauvavuoden myllerryksestä on selvitty edes suunnilleen ehjinä. ♥