Postausluonnoksista löytyi muistutus kirjoittaa tänne vauvan ensimmäisestä neuvolakäynnistä. No, enpä muistanut siitä huolimatta koko asiaa. Eilinen neuvolakäynti palautti taas aiheen mieleen ja päätin niputtaa kaksi käyntiä yhteen postaukseen. Käyhän se niinkin. Luovuus kunniaan tai jotakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP8280035

Ensimmäinen neuvolakäynti meillä oli itse asiassa jo 7. elokuuta. Syntymäpainohan pikkuisella oli 3276 grammaa ja laitokselta lähdettäessä se oli laskenut normaaleissa rajoissa runsaat 7 % 3024 grammaan. Kotikäynti oli kaksi päivää kotiutumisemme jälkeen, jolloin vauvan paino oli jo 3100 grammaa. Ensimmäisellä neuvolakäynnillä päästiin puntarissa 3,5 kilon yli, kun vaaka (jolle vauva päätti pissata coolisti) näytti 3520 grammaa. Pituutta oli silloin tullut 2 senttimetriä lisää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen käynti oli eilen eli elokuun 27. päivä. Painoa vauvalla oli jo yli neljä kiloa, tarkalleen 4360 gramma. Pituutta oli jälleen tullut 2 senttiä lisää. Tavoitteekseni asetin laitoksella täysimettää ainakin puoli vuotta. Olen kuitenkin joutunut antamaan pullosta jo muutaman kerran sekä omaa maitoani että korviketta. Viimeksi erään epäonnisen päivystystapauksen aikana, koska en halunnut ottaa vauvaa sairaiden ja mahdollisesti humalaisten sekaan päivystykseen moneksi tunniksi. Morkkishan siitä tuli, mutta koetan olla itselleni hellä.

Piti ihan tarkistaa, mikä täysimetyksen määritelmä on oikeastaan on. Tällaiseen törmäsin Imetyksen tuki ry -sivustolla: “Tavallisen imettävän äidin ei tarvitse ajatella asiaa tieteellisellä tarkkuudella. Vauvaansa voi pitää terveellisyyden, turvallisuuden ja helppouden kannalta täysimetettynä, vaikka tämä olisikin saanut synnytyssairaalassa pieniä lisämaitoannoksia tai satunnaisesti korviketta pullosta.” Kai minut silti lasketaan täysimettäjäksi? Raja on näköjään aika harmaata aluetta, mutta neuvolassa kerroin täysimettäväni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin se aika kuluu. Pienimmät bodyt ovat kaikki omituisesti kutistuneita pesussa, vaikka osaa ei ole ehditty pestä eikä käyttää ollenkaan. Vauva kasvaa kovaa vauhtia. Pienet vaatteet, joissa on käännettävät resorit, ovat kireitä ja niiden resoreita käytetään jo suorina. Vapoista ei koko 1 mahdu enää hyvällä tahdollakaan päälle. Niska ja käsivarret kipeytyvät helpommin vauvan kantamisesta, alkaahan poika olla jo iso nappula. Ymmärrän nyt, kun äitini käski nauttia vastasyntyneestä. Sellaisena vauva todella pysyi vain ihan muutaman viikon ajan. 🙂