P1010044 2

Sä et varmaan postaile sinne vauvablogiis masukuviakaan, kun et oikein harrasta bikinikuvien julkaisuakaan netissä?

Jäin miettimään tuttavani kysymystä ihan tosissaan. Aina, kun päädyin johonkin vastaukseen, perustelin itseni suohon mielipidettäni vastaan. Päätin sitten tarttua härkää sarvista ja pohdiskella aihetta ihan kokonaisen postauksen verran. Postauksen kuvituksesta voi jo tosin päätellä, mihin lopputulokseen asiassa tulin. Matka siihen vaan sattui olemaan pitkä ja mutkikas eli mikään itsestäänselvä päätös tämä ei ollut. Viittaan tekstissä kuviin, joissa bloggaajan vatsa on paljas, bikinikuvina, koska niin on helpompi kirjoittaa. Masukuvissa näkyy kuitenkin myös paitoja, joten oikaisen muutaman mutkan. Ihan suoraan en päässäni näitä eri masukuvia siis rinnasta.

Bikinikuvat blogeissa ovat puhuttaneet jo vuosia. Ovatko ne tarpeellisia? Millloin ne ovat hyvällä maulla otettuja vai ovatko ne koskaan? Ratkaiseeko kuvien määrä vai sisältö? Omasta mielestäni bikinikuvat ovat ok fiiliskuvina tai ihan rehellisesti silloin, kun tarkoitus on esitellä ne bikinit, jotka ovat bloggaajan päällä. Tämä on siis mielipiteeni blogien lukijana. Itse olen julkaissut itsestäni blogissani (ja tarkemmin mietittynä myös Facebookissa) vain muutaman bikinikuvan, sillä en ole jotenkin kokenut sitä omaksi jutukseni. Paljasta vatsaani kuvasin timmiyskuurin väliarviopostauksissa toisen blogin puolella, mutta siihen se paljastelu on suurinpiirtein jäänytkin. Olen saanut sen verran ällöttäviä viestejä blogini vuoksi, että mietin aina ensimmäisenä ennen postauksen julkaisua, provosoivatko kuvat miehiä lähettämään näitä viestejä. Siinä siis syy, miksi vaatteet pysyvät yleensä ylläni blogissa ja muualla mediassa.

P1010054 2

P1010047 2

Mitä eroa on sitten kuvalla, jossa kohteen vatsa on paljaana eikä siellä ole vauvaa, ja kuvalla, jossa paljaan vatsan sisällä on vauva? Himputin hyvä kysymys! Pienessä päässäni päädyin kahteen vaihtoehtoon. Ehkäpä tämä ihminen ei ole tyytyväinen vartaloonsa ns. normaalitilassa, mutta koska kaikkien vatsat ovat suuret raskausaikana, on kynnys kuvan julkaisemiseen pienempi. Tai ehkä se on se kuvan ajatus. Bikinikuvassa huomio kiinnittyy usein kohteen timmiyteen, yllä oleviin bikineihin tai poseerausasentoon, mutta raskauskuvassa pointtina on vain ja ainoastaan se, mitä vatsan sisältä löytyy. Mutta olenko kaksinaismoralisti, jos en julkaise itsestäni bikinikuvia tai muutenkaan paljastele itseäni internetissä, jos silti poseeraan kameralle pienessä topissa vatsa paljaana? Mielestäni olen vähän, vaikka kuvien pointti olisikin yllä mainittu vauva eikä bloggaajan vaatetus tai kroppa.

P1010051 2 P1010045 2

Mikä on teidän suhteenne raskauskuviin, joissa vatsa on paljas? Olisi kiva kuulla, miten muut bloggaajat asian näkevät, mutta allekirjoittanutta kiinnostaa myös se, miten lukijat tämän aiheen ajattelevat. Onko tämä masukuvailu turhaa paljastelua ja itsensä esittelyä vai informatiivista kuvamateriaalia kiinnostavan aiheen ympäriltä? 🙂

(kuvat viikolta 36)