Onneksi joku ihana vinkkasi muutama viikko sitten kommenttiboksissani, että Vaavi.fi-sivusto on kesälomalla kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun. Muuten olisi saattanut jäädä meidän vauvalle sänky kokonaan vuokraamatta. Ehdin kuitenkin tilata sängyn vauvalle muutama päivä ennen kuin sivusto jäi lomalle ja eräänä aamuna postimies soittikin sitten ovikelloa ja toi meille jättimäisen pahvilaatikon. Sänky saapui hieman etukäteen, mutta sivuston lomailun vuoksi en uskaltanut ottaa sänkyä kuukautta myöhempäänkään. Mieluummin ajoissa vauva-asioiden kanssa, ettei vauva pääse yllättämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laatikossa, joka sisältää myös palautuspakkauksen, oli neljä metallista sängynosaa ja upouusi patja. Jalat loksautettiin koriosaan kiinni ja ne tuettiin vielä paikoilleen välikappaleella. Ensin mietin, voiko noin yksinkertainen sänky olla tukeva, mutta kyllä se vaan on. Ja jopa minä osasin koota sängyn täysin ilman työkaluja! Kietaisin nyt vaan lakanan patjan suojaksi ja viikkasin peiton patjan päälle, mutta ennen pienokaisen syntymää, pitäisi vaavisänky vielä pehmustaa ja sitä voisi vähän koristella uutta tulokasta varten.

P1010002 P1010006

Hintaan sängyn vuokraamiselle tuli 85 euroa neljältä kuukaudelta. Siis sekä toimitus- että palautuskuluineen. Jos tuon standardiajan jälkeen tahtoo jatkaa vielä vuokra-aikaa, lisämaksu on 21 euroa jokaiselta jatketulta vuokrakuukaudelta. Jos tätä lomakuukautta ei huomioida, annan konseptille pisteitä myös siitä, että jos sängyn tilaus tehdään ennen kello kahta iltapäivällä arkipäivänä, toimitetaan sänky vuokraajalle postipakettina kotiovelle jo seuraavana arkipäivänä. Sängyn voisi teoriassa siis tilata vaikka matkapuhelimella synnytyslaitokselta kotiutumista edeltävänä päivänä.

P1010001 2

En vielä tiedä, millaiseen sänkyyn päädymme vaavisängyn jälkeen, mutta pidän tätä vuokrasänkyä kätevänä myös siksi, että voin näin pelata aikaa ja etsiä rauhassa sitä pidempiaikaista sänkyä lapsellemme. Eräs perintösänky odottelisi maalla pientä kunnostusta ja uutta maalikerrosta. Saa nähdä, millaisen unikolosen siitä saankaan taiottua vai jääkö tuunaaminen vain suunnitelmaksi. 😉