Muutama vuosi sitten menin ja rakastuin palavasti maksimekkoihin. Siihen asti olin lukenut pukeutumisneuvojien avautumisia siitä, kuinka lyhyt ihminen ei saa käyttää pitkää helmaa varsinkaan matalien kenkien kanssa, ettei vaan näytä vielä lyhyemmältä. Kamalaa, tiedän. Syvä huokaus tähän väliin kaiken maailman typerille säännöille ja rajoituksille. Kun totuus on kuitenkin se, että olen alle 1,6 metriä lyhyt, en todellakaan jaksa tuhlata energiaa siihen, että yrittäisin päivittäin huijata itseni optisesti jotenkin pidemmäksi. Lyhyt olen ja lyhyenä myös pysyn. Niin, ja niitä maksimekkojahan aloin rakastaa heti ensimmäisen sellaisen hankittuani.

Raskausaikana maksimekot ovat pelastaneet minut muutamaltakin pukeutumiskriisiltä. Parhaimmillaan maksimekko korostaa vatsaa vain sivusta katsottuna. Ei siinä masussa ja masun näkymisessä mitään pahaa ole, mutta kun raskausvatsa alkaa olla jo sitä kokoluokkaa, ettei sitä tarvitse kyllä yhtään lisäkorostaa. Monet keskustelut ajatutuvat väkisinkin väärille urille, kun ulkomuotoni muisuttaa koko ajan tulevasta. Joskus asiakkaidenkin kanssa sopivan juhlamekon määrittely vaihtuu pohdinnaksi siitä, kannattaako kipulääkitys ja mikä rasva estää raskausarvet parhaiten. Lapseni on näköjään varsin huomionkipeä tapaus jo ennen syntymäänsä.

maksimekko raskaus

Tuli noista pukeutumisjutuista mieleeni, että blogini #throwbackthursday-postauskategoriassa on muuten tulossa jossakin vaiheessa ainakin yksi postaus, jossa ennen mahan varsinaista näkymistä pohdin etukäteen, mitkä vanhoista asuistani saattaisivat toimia myös raskausaikana. Nyt tiedän jo noita asuja soviteltuani, mitkä niistä toimivat ja mitkä eivät, joten vanhoja arvauksia oli ihan hauska lueskella läpi. Toivottavasti tekin olette tykänneet noista raskauteni alkuajoilta olevista jutuista, vaikka niitä onkin ehkä hieman hassu lukea näin viiveellä.

Nyt toivottelen kuitenkin mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille. En tunnusta, mutta kaihoisa haave terassilla ystävien seurassa nautitusta Mojitosta käväisi kyllä mielessäni. Hyi, pois se minusta! 😉

P1010019 kopio

(mekko, korvikset, vyöt ja mustat ballerinat saatu)