KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / OLYMPUS

Sulje silmät. Hengitä sisään ja ulos. Jos voisit olla nyt missä tahansa, kun avaat silmäsi, missä tahtoisit olla? Entä olisiko mukanasi kamera, jolla ikuistaisit hetken? Olin niin onnekas, että pääsin viime viikolla kuvaamaan Kööpenhaminaan Olympuksen pressimatkalle maisemia, joissa sielu lepäsi ja hymyilytti koko ajan. Olympus julkaisi juuri PEN-kameran Euroopan markkinoille ja samalla juhlimme muutamiakin juhlavuosia.  Jos rajoitetun erän Early Bird -kameratarjous kiinnostaa, voit selata suoraan postauksen loppuun tai kurkistaa sen heti täältä.

Ihan ensimmäinen PEN-kamera julkaistiin jo vuonna 1959. Sain itse asiassa toissajouluna lahjaksi tuollaisen vanhan PEN-F -kameran, joka on siis filmikamera ja fiilikseltään ihanan retro. Ensimmäinen digitaalinen PEN taas näki päivänvalon vuonna 2009 ja aika pian sainkin itselleni sellaisen blogin kautta. PEN-nimi tulee siitä, että kamera on yhtä helppo käyttää kuin kynä. Sen vuoksi minäkin olen sitä oppinut käyttämään, vaikka blogin alkutaipaleilla kuvasin kaikki kuvat vinossa ja automaattiasetuksilla. Viimeisimpänä versiona käytössäni on ollut PEN E-PL9, mutta myös vanhemmat E-PL5, E-PL7 ja E-PL8 on kokeiltu läpi.

Kaunis ja värikäs Nyhavn oli perjantaiaamupäivällä kuvauspaikkana yllättävän rauhallinen. Edellisessä kuvasarjassa kahvikuva ja kuva Veerasta tuovat hyvin esille 25-millisen linssin parhaat piirteet eli kohteen nostamisen taustasta terävänä ja pehmeän boke-efektin luomisen taustalle. Minusta otetut kävelykuvat taas, joissa talotkin ovat taustalla suhteellisen tarkat, on otettu kameran kittilinssillä eli 14‑42mm pannukakkulinssillä. “Pannarilla” viittaan objektiivin muotoon ja siihen, että se on litteä ja vie vähän tilaa. Kuvassa, jossa kädessäni on kamera, näkyy 25-millinen linssi, postauksen lopussa taas litteämpi kittilinssi.

Yllä kuvissani on vanhempi runko eli E-PL9 25-millisen linssin kanssa. Runko on hyvin samanlainen kuin uudessa versiossa, mutta päädyin vaihtamaan väriä rungon päivittyessä uudempaan. Kamera tarjoiltiin minulle ennen lounasta juuri minun asetuksilleni säädettynä. Pakko arvostaa! Uusi E-PL10 on minulla testissä beigenä, mutta sitä saa myös mustana ja valkoisena. Pehmeän beige väri kuitenkin muistuttaa monia asioita, joita rakastan kuten toffeeta, maitokahvia ja sileää rantahiekkaa.

Jos kutittelee yhtään ostaa kamera tai päivittää vanha parempaa, nyt on oikea aika toimia. Kun ostat tämän kameran nyt, saat siitä 50 euroa alennusta. Paras osa tarjousta on kuitenkin kaupanpäällinen, sillä jokainen tämän rajoitetun tarjouksen hyödyntänyt saa 25-millisen 1:1.8 -huippuobjektiivin ILMAISEKSI. Vaikka kittilinssillä pärjää, sillä harvemmin syntyy VAUTSI!-kuvia, joita jää katsomaan pidemmäksi aikaa. Kamerapaketin hinta on nyt 699 euroa, kun normaalisti se on 1128 euroa. Alennus on siis ihan järjetön ja tarjous voimassa rajatun ajan!

TARJOUS! Osta uusi PEN EPL-10 ja saat 50€ alennuksen sekä 25 mm 1:1.8 -objektiivin ilmaiseksi! ♥