KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / STORYTEL

Jos et jaksa lukea koko postausta, lunasta maksuton kuukausi Storytel-äänikirjojen parissa tästä linkistä elokuun loppuun mennessä. Normaalisti tarjous on 14 päivää, joten tämä on yli tuplasti pidempi kokeilujakso. Kirjoja löytyy niin suomeksi kuin englanniksi ja ruotsiksikin.

HÖMPPÄKIRJAT TYÖPÄIVIIN JA SIIVOUSMOTIVAATIOKSI

Kuuntelen yleensä aamupäivällä podcasteja töissä, mutta iltapäivisin siirryn äänikirjoihin. Jatkan kuuntelua usein vielä työmatkallakin, jos ei ole minun vuoroni hakea poikaa hoidosta. Jos satun olemaan yksin aamulla hereillä, aloitan kuuntelun jo hammaspesulla ja jatkan meikkipisteelle keittiön pöydän ääreen. Aamutakin taskuun saa onneksi puhelimen näppärästi. Siivoushetkiin äänikirjat antavat kivaa buustia, kun ei tarvitse samalla pyöritellä työjuttuja mielessä, vaan voi uppoutua järjettömiin rakkaustarinoihin ja hassuihin juonenkäänteisiin.

Kuuntele esim. Kuplivat naurut antaa mm. Ikuinen morsiusneito ja Kerro minulle jotain hyvää jatko-osineen. Edistyneemmille sopivat Anna-Leena Härkösen kirjat. Jos en ole sitä vielä tarpeeksi julistanut, nii RA-KAS-TAN Anna-Leena Härkösen kirjoja. Tällä hetkellä kuuntelussa on Kaikki oikein, joka on hulvaton tarina lottovoittajapariskunnasta ja heidän sekoamisestaan seitsemän miljoonan voitosta.

 

LASTENKIRJAT JUNA- JA AUTOMATKOILLE 

Aikaisemmin, siis joskus taaperoiässä, poikani pönötti turvaistuimessaan pidemmätkin matkat tyytyväisenä. Nykyään matkanteko ei ole yhtä sujuvaa, vaan välillä menee hermo, kun tylsistyttää ja matka kestää tuntikausia. Muistan jo omassa lapsuudessani kuunnelleeni Disneyn punaisia äänikirjakasetteja korvalappustereoissa autossa, joten en pidä matka-ajan hyödyntämistä kuunteluun mitenkään pahana lapselle. Storytelin voi myös “lukita” lastentilaan, jolloin lapsi pystyy selaamaan vain lastenkirjoja. Aikuisten puoli aukeaa erillisellä koodilla.

Kuuntele esim. Risto Räppääjät, joiden juonet naurattavat aikuisiakin, ja Prinsessa Pikkiriikki, jonka olemme lukeneet kirjana jo kymmeniä kertoja.

ILTASADUT PIENILLE (JA VÄHÄN ISOILLEKIN)

Niinä iltoina, kun olen hyvin väsynyt, en jaksa millään keksiä iltasatua itse. Silloin turvaudun toisten lukemiin satuihin. Olen kyllä yrittänyt väsyneenäkin lukea satukirjaa, mutta se menee “ööh, sitten Risto sanoi… *haukoitus* missäs mä olinkaan? ah…” -höpinäksi ja lapsi hermostuu. Niin hermostuisin minkäkin, koska mikään ei pilaa kirjaa niin helposti kuin huono lukija.

Kuuntele esim. Kani, joka tahtoi nukahtaa, joka on unikoulukirjojen klassikko (kestää n. puoli tuntia), sekä Miina ja Manu -kirjat, jotka ovat sopivan lyhyitä 6-11 minuutin pituudella ja nostavat muistoja pintaan ainakin meillä 90-luvulla lapsuuttaan eläneillä.

DEKKARIT JA JÄNNITYSKIRJAT LENKILLE

Olen siitä outo, että vaikka mielikuvitukseni on villi enkä mitenkään tykkää pelätä, haluan lenkkiseuraksi mieluummin dekkarin, joka imaisee minut mukaansa, kuin hömppäkirjan, josta voi jättää vartin kuuntelematta eikä silti menetä mitään. Jos koskaan näet minut tekevän lenkillä äkkipysähdyksen ja huudahtavan ääneen kauhistuneena jotakin, kuulokkeissani soi hyvin todennäköisesti Jo Nesbøn kirja.

Kuuntele esim. Agatha Christien jännityskirjoja ja Stephen Kingin kauhukirjoja. Storytelissä on myös trendikäs True Crime -osasto!

RENTOUTUSNAUHAT LEVOTTOMIIN ILTOIHIN

Jos takana on raskas päivä, Kehorentoutus, Stressinhallinta tai Kiitollisuusmeditaatio toimivat kuin häkä. Eli tyhjentävät pään. Minulle paras taktiikka keskittyä kirjaan, on tavallaan puoliksi kuunnella sitä ja puoliksi keskittyä omaan hengitykseen. Näin keskittymisestä ei riitä enää murustakaan huomisen työpäivän, seuraavan tenttiviikon tai päiväkodin täiongelman miettimiseen. Jos olet kokeillut rentoutusnauhoja eivätkä ne toimi sinulle, älä luovuta. Se oikeasti vaatii harjoittelua, läsnäolo ei todellakaan ole helppoa. Muuten tällaisia kirjoja ei tarvitsisi tehdä meille stressaajille.

Kuuntele esim. Irti makeanhimosta tai heittäydy villiksi ja lue(!) 222 keinoa saada unen päästä kiinni, sillä sitä ei ainakaan toistakseksi löydy äänikirjana, vaan vain e-kirjana sovelluksesta.

Aloita ilmainen kuuntelukuukausi TÄMÄN SIVUN KAUTTA ja uppoudu uusiin maailmoihin! Tarjous on voimassa 31.8.2019 asti. :)