KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / CATTIER PARIS

On lämmin kesäilta, käsillä on kultainen hetki. Siirretään siis kissanrontti pois sylistä ja paljastetaan Cattier Paris -kosmetiikkamerkkiin liittyvä ilouutinen, johon auringonpaahtama iho ja sen hyvinvointi liittyvät oleellisella tavalla! Olet ehkä nähnyt tuotteita vilaukselta esimerkiksi Ruohonjuuri-myymälöissä? Nyt luonnonkosmetiikkatuotteita myy tästä eteenpäin myös arvostettu Stockmann verkkokaupassaan sekä Helsingin tavaratalossa. Aikamoinen edistysaskel.

Pariisilaisen merkin ihonhoitotuotteet ovat ECOCERT-sertifioituja. Ensimmäiset ajatukset brändin tuotteista olivat niiden mukavat pakkauskoot (esim. puhdistusgeeli on 200ml purkissa ja kasvonaamio 100ml). Tässä ei siis rahasteta minikokoisilla luksustuotteilla, vaan rahoilleen saa vastinetta kunnolla. Sarjan purkit ovat minimalistisia ulkomuodoltaan ja aika muovisia fiilikseltään, mutta sisältö on niin priimaa, että annan anteeksi tämän ainoan kauneusvirheen. Suihkugeelien ja vartaloöljyn kohdalla pakkauksetkin alkavat näyttää kauniilta, joten ehkä ulkoasun kohdalla on muutos käsillä.

Kaksoispuhdistukseen hurahdettuani tutustuin Pureté Divine – Makeup Remover Oil -meikinpuhdistusöljyyn. Se sisältää mm. aprikoosinkiviöljyä. Aluksi pumpataan pieni määrä öljyä kämmenelle ja hierotaan se pehmeästi sormenpäillä kuivalle iholle pyörivin liikkein. Kannattaa hieroa öljyä koko kasvoille ja eniten sinne, missä on eniten meikkiäkin. Aloitan yleensä poskista ja huulista. Vaikka silmämeikki on usein meikin voimakkain osa, herkkä silmänympärysiho on hyvä käsitellä vasta lopuksi.

Tämän jälkeen käsiin lisätään pieni määrä haaleaa vettä ja jatketaan kasvojen hieromista. Tämä saa öljyn muuttumaan voidemaiseksi sen emulgoituessa veden kanssa. Seos huuhdellaan kasvoilta, minkä jälkeen jatketaan seuraavaan vaiheeseen, jossa iho puhdistetaan ei-öljypohjaisella puhdistusaineella. Miselligeelipuhdistus tapahtuu herkälle iholle kehitetyllä Pulpe Fondante – Soothing Micellar Gel -putsarilla. Se on nimensä mukaisesti miselligeeli, ja se sisältää mm. vaaleanpunaista savea ja ruusuvettä. Ruusuvedellähän lotraan sellaisenaankin, joten ehkä siksi tykästyin tähän.

Absolu de Beauté – Redensifying serum oil -luksusseerumi on kaikkien aikojen paras Cattier Paris -tuote! Piste. Palkittu ja ylistetty tuote ihastuttaa yleensä jo ensikokeilulla kaiken ikäiset käyttäjänsä. Yli 45-vuotiaille suunnattu seerumiöljy kosteuttaa, tasoittaa ja kiinteyttää ihoa, mutta on tunnultaan kevyt ja kuten bloggaajakollegani huomautti, tämä tuoksuu ihan smurffilimpparilta! Tiedän, olen “liian nuori” öljyseerumin kohderyhmään, mutta en luovu tästä koskaan.

Tiesitkö muuten, että merkin tarina alkoi, kun vuonna 1968 Pierre Cattier huomasi saven hyödyt iholle ja kehitti kosmetiikkamerkin, jonka tuotteissa on vielä yli 50 vuotta myöhemminkin suuri osa savipohjaisia tuotteita? Esimerkiksi Face Clay Scrub -kuorintavoiteen pohjana on valkoista savea. Savikuorinnan jojobaöljy kosteuttaa ja suojaa, kun taas piparminttuöljy raikastaa ja ehkäisee epäpuhtauksia. Tämä on aika voimakas kuorinta, joten käytän tätä vain muutaman viikon välein enkä silloinkaan couperosa-kohtiin eli poskiini. Tämä kuorinta on myös Katja Kokon suosikki!

Ihon kuorintaa seuraa savinaamio. Face Clay Mask -naamio rasvoittuvalle iholle sisältää antiseptistä piparminttua eli varsinkin finnikausien aikana tämä on minulle tehokäytössä. Ihoni ei ole kovin rasvoittuva, mutta leukani ja otsani kaipaavat välillä erityistä rauhoittelua. Poskilleni en tätäkään levitä, koska ne ovat kuivat ja kaipaavat hellyyttä. Tätä savikasvonaamiota löytyy myös pinkistä savesta tehtynä herkälle ja keltaisesta savesta kuivalle iholle.

Ehdoton suosikkituotteeni vartalolle on suihkupullossa myytävä kuivaöljy. Sublime Alchimie – Multi-use Dry Oil tuoksuu aivan ihanalta. Sellaiselta hieman mausteiselta kesäillalta Marokossa, jonka tahtoo pullottaa mukaansa Suomeen. Argan-, jojoba- ja auringonkukkaöljyt hemmottelevat ihoa, mutta pakko vinkata, että tämä sopii myös Curly Girl -metodiin hiusöljyksi. Suihkin tätä tasan yhtä paljon säärilleni kuin hiusteni kuiville latvoilleni.

NHS.fi-sivuston eli maahantuojan lisäksi Cattier Paris pääsi todella hyvään seuraan Helsingin Stockmannille. Heidän verkkokauppansa Cattier Paris -osastolta löytää minun suosikkituotteistani ainakin molemmat savituotteet, mutta myös erään todella hyödyllisen pullon, jota ei näissä kuvissa näy. Kaksifaasinen silmämeikinpuhdistusaine on jotakin, mitä luonnonkosmetiikkahyllystä harvemmin löytää, mutta tällä merkilläpä on oma.

Symphonie Végétale Biphase Makeup Remover -meikinpoistoaine poistaa niin vesiliukoisen kuin vedenkestävänkin meikin silmistä ja huulilta. Jos öljy- ja vesikerroksen sisältävä tuote on osa ihonpuhdistusrutiiniasi, nyt voit vaihtaa sen toimivaan luonnonkosmetiikkaversioon. Minä pidän tuotteesta sen tehon lisäksi erityisesti siksi, että ruiskaunokki- ja ruusu-uutteet poistavat turvotusta silmänympärysiholta.

Onko Cattier Paris tuttu merkki? Tutustu tuotteisiin Stockmann.com-verkkokaupassa TÄÄLLÄ! :)