KOSMETIIKKATUOTTEET PR-NÄYTTEITÄ

Ihonpuhdistus on läsnä monen elämässä päivittäin, joten se ei ole yhdentekevää. Olen vuosien varrella kokeillut paljon eri tekniikoita ja tuotteita. Ensimmäisiä merkkejä, joiden tuotteita käytin, oli apteekkimerkki Favora. Se oli niin hellävarainen, että se sopi nuoren tytön iholle. Myös The Body Shopin valikoimiin tutustuin ala- ja yläasteen kynnyksellä. Tutustuin tuotteisiin hiljalleen, ja aluksi taisin käyttää vain puhdistusvoidetta ja kosteusvoidetta. Puhdistus ja kosteutus ovatkin ihonhoidon kulmakivet.

Listasin kuusi kasvojenpuhdistusainetta, mutta niiden lisäksi myös kolme kasvojenpuhdistusvälinettä. Ihan pelkillä purkeilla en enää pärjää, vaan pitää olla tärinää, lääppimistä, värähtelyä ja hinkkaamista lisäksi. Kohta opit siitä enemmän. Jokainen tapa on esitelty ihonpuhdistuksen kannalta, silmämeikin poistamiseen käytän aina erillistä tuotetta. Suosikkini on Cattierin (merkkiin voi tutustua tässä postauksessa) kaksifaasinen silmämeikinpoistoaine, jota myydään punaisessa pullossa.

 

KASVOJENPUHDISTUSAINEET:

1. Tehokas suolasaippua saattaa kuulostaa hurjalta, mutta sopii herkälle ja jopa atooppiselle iholle. Ensimmäisenä ajatuksena suolasaippuapalasta saattaa tulla mieleen, että eikö suola kuivata ihoa? Kasvosaippuan merisuolan sisältämät mineraalit kuitenkin saavat aikaan osmoottisen paineen. Sen ansiosta vesi ja ihon ravinteet nousevat alemmista ihokerroksista pintaan. Iho pysyy kosteutettuna, ja sileänä. Uskomatonta, mutta siltä se tuntuukin! En ole solubiologi, mutta viikkojen kokeilujakson aikana iho tuntui todella hyvältä eikä sitä kiristänyt.

Kokeile: Kolme Cosmeticsin Sensitive-suolasaippua ja sen kaverina myytävä bambu-puuvillapesulappu kestävät käytössä pitkään eikä niissä ole ainoatakaan turhaa ainesosaa.

2. Kasvojenpuhdistusöljy ei kiinnostanut minua ensin, koska se tuntui vain tukkivan ihohuokoseni. Sitten löysin kaksoispuhdistuksen. Öljyputsari hierotaan kuivaan ihoon meikin päälle ja sen joukkoon aletaan lisätä pieni määrä kerrallaan lämmintä vettä. Näin öljy emulgoituu ja näin syntyvällä, vaalealla mönjällä (jep :D) saa hyvin puhdistettua kasvot. Tässä voi käyttää apuna pesuliinaa, siitä lisää alempana. Itse seuraan öljypuhdistusta usein geeli- tai vaahtoputsarilla. Öljypuhdistuksesta on olemassa myös balmi-, sorbetti- tai kakku-versio, jossa öljy on voidemaisena, kiteisenä eli usein sokeriin sekoitettuna tai kiinteänä ja muuttuu ihon lämmöstä nestemäiseksi.

Kokeile: Bybi Swipe Clean -puhdistusöljy kiinnittää huomion söpöllä pullolla, mutta hurmaa lopullisesti ensikokeilulla. Tällä lähtee myös vedenkestävä meikki.

3. Kasvojenpuhdistusgeeli eli kaksoispuhdistuksen toinen osa toimii myös yksinään. Yleensä geeli hierotaan kostealle iholle ja sitä hierotaan ihoon, kunnes se vaahtoaa. Sen jälkeen vaahto huuhdellaan pois. Helppokäyttöinen geeli on normaalisti aika riittoisa valinta ihonpuhdistustuotteeksi, mutta koen, että geeleissä on todella paljon eroja esimerkiksi siinä, miten paljon ne vaahtoavat ja kuivattavat ihoa.

Kokeile: Laponie Gel Cleanser -puhdistusgeeli hierotaan kuivaan ihoon toisin kuin monet aiemmin kokeilemani, jotka lisättiin kosteille kasvoille. Tuoksu on mieto ja extrana geeli myös syväpuhdistaa ihoa.

4. Misellivesi oli muutama vuosi sitten supertrendikäs. Sen taika perustuu miselleihin eli aineisiin, jotka imevät itseensä likaa ja rasvaa ja näin poistavat iholta meikin. Miselliveden käyttö on helppoa. Pyyhitään kasvot, silmät ja huulet misellipuhdistusveteen kostutetulla vanulapulla (itse tosin käytän puhdistusliinaa tai kestovanulappua) kunnes lappuun ei jää enää meikinjäämiä. Misellivesi toimii kuin magneetti, joka vetää puoleensa epäpuhtauksia ja meikkijäämiä.

Kokeile: Garnier BIO Soothing Micellar -ruiskukkamisellivesi on todella riittoisa. Vegaaninen misellivesi on niin sanotusti markettikamaa, mutta myös paras kokeilemani misellivesi. Iso plussa tuoksusta, koko sarja on aivan mielettömiä tuoksuja pullollaan!

5. Puhdistusvaahto oli jotakin, mikä oli teini-iässä ihaninta ikinä! Nyt alan hiljalleen löytää niitä uudelleen. Iltasuihkun luksusta on vaahto, joka muuttuu nestemäisestä pehmeäksi unelmaksi yleensä siinä vaiheessa, kun se pumpataan ulos pullosta, hierotaan kostealle iholle ja huuhdellaan pois. Pehmeiden vaahtoputsareiden kanssa käytän yleensä Foreon kasvoharjaani.

Kokeile: Mizonin Egg White Bubble Cleanser -puhdistusvaahto sisältää munanvalkuaistiivistettä, joka sisältää runsaasti proteiinia ja muodostaa marenkimaisen, ylellisen vaahdon, jonka AHA-hapot ja papaijaentsyymit kuorivat ihoa hellävaraisesti.

6. Puhdistusvoide on hellävarainen tapa puhdistaa kasvot. Yksinkertaisin versio on käyttää ihan perusvoidetta. Tämä kikka toimii esimerkiksi matkoilla, jos ei tahdo raahata mukanaan useita purkkeja ihonhoitoon. Oikeasti puhdistusvoiteella viitataan emulsioon, mutta käytän näitä termejä vähän sekaisin. Käyttö on joka tapauksessa helppoa. Voide levitetään kosteille kasvoille ja huuhdellaan pois. Monesti viimeistelyyn tarvitaan vanulappuja tai puhdistusliinaa, mutta jotkin voiteet huuhtoutuvat nätisti pois vedellä.

Kokeile: KORA Organics Gentle Cleanser -puhdistusemulsio on suosikkiluonnonkosmetiikkasarjani hellävarainen puhdistusvoide, jota ostan aina uuden tuubin edellisen loputtua. Tämä jättää ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi, kiitos mm. avokadoöljyn.

KASVOJENPUHDISTUSVÄLINEET:

1. Kasvoharjoja on ollut olemassa jo kauan, mutta itse ihastuin niihin vasta, kun löysin elektronisen version, jonka silikoniharjakset värähtelevät ihollani. Sellainen laite pitää huolta, etten vahingossakaan harjaa liian kovaa. “Harjaus” poistaa meikin, mutta myös kuolleet ihosolut. Se pienentää laajentuneita ihohuokosia, uudistaa ihon rakennetta ja edistää ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Tästä en enää luovu! Edullisin versio maksaa muutaman kympin, kalleimmat monta sataa euroa.

Kokeile: Foreo Luna Play Plus -kasvoharja on merkin edullisimpia harjoja. Siihen voi vaihtaa paristot eli se on pitkäikäinen, mutta ei yhtä hintava kuin ladattavat sisarensa. Pehmeät silikoniharjat hemmottelevat ihoa.

2. Pesuliina poistaa meikin, puhdistustuotteet ja naamiot nopeasti ja tehokkaasti.  Kastele liina lämpimällä vedellä ja poista puhdistustuote hieromalla ihoa liinalla. Näitä on olemassa myös puuvillaisia, mutta nämä minun suosimani on valmistettu nopeasti kuivuvasta, bakteereita torjuvasta materiaalista.

Kokeile: Skincityn The Face Sponge tuntuu ihan sukelluspukukankaalta iholla eli todella hellävaraiselta ja pehmeältä.  Se on valmistettu nopeasti kuivuvasta, bakteereita torjuvasta materiaalista ja on siksi hygieeninen vaihtoehto.

3. Konjac-sieni on luonnollinen tapa puhdistaa iho. Sieni pannaan lämpimään veteen kolmeksi minuutiksi, minkä aikana se pehmenee. Vesi puristetaan pois, ja sientä hierotaan kevyesti iholle pyörivin liikkein. Lopuksi sieni pestään ja siitä puristetaan vesi pois. Sienen annetaan kuivua seuraavaan käyttökertaan asti. Tämän kanssa ei tarvita erillistä puhdistusainetta, mutta toki sellaisella voi tehosta puhdistusta. Sama sieni kestää 2-3 kuukautta.

Kokeile: Garnier BIO Konjac Sponge Cleanser on valmistettu konjak-kasvin kuidusta, joka tunnetaan erityisesti puhdistus- ja kuorintakyvystään. Puhdistusvälineistä tämä taitaa olla luonnollisemmasta päästä.

Mutta hei, miten tykkäät puhdistaa kasvosi? Ilmianna suosikkituote kommenttiboksissa! :)