Hurhadin jälleen uuteen projektiin! Bloggaajakollegani Virve Fredmanin kirjassa Täydellinen iho: opas korealaiseen ihonhoitoon kerrotaan 7 Day Challengesta, jonka aikana kasvoilla käytetään päivittäin yksi kangasnaamio. Iho todella näyttää täyteläisemmältä viikon jälkeen ja muutenkin se on heleämpi, joten jos kotoa löytyy naamioita, tätä kannattaa kokeilla. Muutamana päivänä testasin täsmänaamiota, jota ei käytetä koko kasvoilla, mutta sain silti hyviä tuloksia. Tätäkään ei siis kannata ottaa kuolemanvakavasti. Aloitetaanpa sitten!

G9SKIN B.Duck Vita Ampoule Lip Patch -huulinaamio

Sanon ihan suoraan, että ainoa vika, mitä tästä huulinaamiosta keksin, on se, että 30 minuutin vaikutusaika on hullun pitkä! Naamio kannattaakin asetella puhtaille huulille vaikka elokuvan ajaksi, kun muutenkin ottaa rennosti ja pötköttelee sohvalla. Naamion keskellä on rako eli sen kanssa voi puhua. Naamio on valmistettu hydrogeelistä ja se tekee huulista todella pehmeät. Käyttäisin tätä ennen tumman tai muuten mattapintaisen huulipunan käyttöä tasoittamaan huulia tai vaihtoehtoisesti rantapäivän jälkeen rauhoittamaan huulten herkkää ihoa.

G9SKIN Milk Bomb Mask Banana -kangasnaamio

Tämän tuoksu on aivan jumalaisen ihana. Siis kuka ei haluaisi levittää banaanipirtelöä kasvoilleen? Kangasnaamio on todella märkä, nestettä suorastaan valuu pussista ulos. Vaikutusaika on se tavallinen eli 10-20 minuuttia, mikä menee nopeasti, kun samalla laittaa vaikkapa pyykkejä. Uusista tuttavuuksista tämä on suosikkini, mutta myöhemmin postauksessa saat tietää myös kangasnaamiosuosikkini vuosien takaa.

KOCOSTAR Slice Mask Sheet Aloe Vera -kangasnaamio

Kesän lähestyessä kannattaa ostaa kurkku- ja aloe vera -naamiota. Niitä suosittelen säilytettävän jääkaapissa, sillä kun on päivän ollut ulkona ja antanut auringon paahtaa ihoa, se kaipaa rauhoittelua illalla. Tämä naamio oli kuitenkin pettymys! Pakkaus sisältää kaksi arkkia, joissa molemmissa on kuusi naamiopalasta. Roskaa tulee paljon, koska sisällä on ylimääräistä kangasta ja vielä pohjamuovi. Lisäksi palaset ovat todella märkiä. Niistä sanotaan, että niiden pitäisi kiinnittyä perinteistä kangasnaamiota paremmin, mutta koin tilanteen päinvastaiseksi, sillä palaset eivät meinanneet pysyä ihollani. Iholle naamio teki hyvää, mutta jatkossa käytän tavallista kangasnaamiota.

Skin79 Fresh Garden Mask Snail -kangasnaamio

Etenanlimanaamio on todella märkä naamio, joka kuitenkin imeytyy ihoon supernopeasti. Äitini vannoo etanatuotteiden nimeen, joten valitsin yhden etananaamion mukaan naamiohaasteeseen. Jos ainesosa ei ole tuttu, siitä kannattaa muistaa, että varsinkin akneiho, ikääntynyt ja kuiva iho sekä aknearpinen iho hyötyvät sen antibakteerisista ja tulehduksia rauhoittavista ominaisuuksista. Limassa on myös hyaluronihappoa. Jos liman eettinen puoli mietityttää, Noora on kirjoittanut siitä enemmän. Pähkinänkuoressa voisi sanoa, että hyvinvoivat etanat tuottavat hyvää limaa, joten etanoita kannattaa kohdella hyvin.

Skin79 Animal Mask, Angry Cat -kangasnaamio

Skin79-kangasnaamiot ovat hyviä, joten kuviointi naamiossa on vain hauskaa extraa. Viillot kangasnaamion reunoilla auttavat naamiota asettumaan, mutta minun kasvoilleni tämä ei ihan istu. Tarvitsisin ainakin pidemmän nenän! Ihosta naamio tekee pehmoisen ja se rauhoittaa. Tämäkin sopisi siis niin sanotuksi after sun -naamioksi.

Garnier Moisture Bomb Super-Hydrating Revitalising Mask -kangasnaamio

Paras. Naamio. Ikinä! Vain kangasnaamion mukana tuleva ylimääräinen muovikalvo ärsyttää, koska koen sen turhaksi eikä se auta levittämistä millään tavalla. Jo aikanaan, kun löysin tämän, minut vakuutti tieto siitä, että tämä kangasnaamio sisältää yhtä paljon kosteuttavia ainesosia kuin mitä yhden viikon ihonhoitorutiini yhteensä. Tässä on esimerkiksi hyaluronihappoa. Naamion jälkeen iho tuntuu todella kosteutetulta, ja käytänkin näitä eniten keväisin ja syksyisin, kun ihoni käy läpi viikon mittaisen uusiutumisprosessin, jonka aikana se kuivuu poskilta ja pukkaa näppylää.

Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit

Ensimmäinen naamio (vaikutusaika 15-20min) on voimakkaan tuoksuinen ja vähän kirvelee iholla. Muodostaan huolimatta se ei pysy kunnolla ihossa kiinni. Koetin painella sitä hyvin erityisesti nenänpieliin, joissa suurin osa mustapäistäni on. Naamiolapun työ on “nostaa epäpuhtaudet pintaan” ja avata ihohuokosia toista lappua varten.

Toinen on NIVEAlta tuttu mustapäälappu (10-15 min vaikutusaika). Se kiinnitetään kostealle iholle ja painellaan tiukasti ihoon märillä sormilla. Lappu kuivuu ihan koppuraksi. Tähän epäpuhtaudet tarttuvat, ja kun naamio kuivuu, ne voi nypätä ulos ihohuokosista. Siitä on kyse tuossa ällöttävässä lähikuvassa, jossa voi nähdä mustapäitä pystyssä lapussa.

Kolmas lappu on hydrogeelilappu (vaikutusaika 10-15 min), joka on ihan superlimainen! Lappu kuulemma häivyttää puhdistettuja ihohuokosia. Tämä toimii joka kerta, mutta parhaiten saunan jälkeen. Suosittelen kokeilemaan edes mustapäälappuja, jos ei jaksa uhrata kolmivaiheiselle projektille elämästään 50 minuuttia.

Mitä näistä naamioista SINÄ kokeilisit ensimmäisenä? Myös omat naamiovinkit saa laittaa jakoon kommenttiboksissa! :)