Terkkuja hiihtoladuilta! Piti todeta tähän alkuun näin, ettet ihmettele tuota eväspatukkaa kuvissa. Tarkoitus oli lomalla napata vielä ladulta kuva itsestäni kuuntelemassa podeja, mutta arvaa muistinko? Äänikirjoista paasaan parin viikon välein somessa ja Netflix-vinkkejä jaan blogissakin tasaisin väliajoin, mutta niiden lisäksi kuuntelen podcasteja. Ainoa tekijä, joka yhdistää nämä parhaat podcastit on se, etten tahdo kuunnella mitään liian vakavaa. Tai no, murhamysteerit menevät, mutta sijoitusvinkit eivät. Podit ovat keino rentoutua minulle, joten en tahdo mitään liian arkista korviini soimaan.

Pääasiallisesti kuuntelen podeja iPhonen omalla podcast-sovelluksella, joka ystävällisesti vinkkaa notifikaatiolla aina, kun suosikkipodistani on julkaistu uusi jakso. Linkitin nämä mielestäni parhaat podcastit kuitenkin podien nettisivuille, jotta pääset halutessasi heti kuuntelemaan. Ja ei, en yleensä todellakaan kuuntele mitään näillä kämäisillä kuulokkeilla, mutta unohdin pakata lomalle mukaan kunnon kuulokkeet. Loma-Iina on hieman hajamielinen tapaus näin kauniisti sanottuna, mutta ehkä saan sen anteeksi.

Kaverin puolesta kyselen (kuuntele täällä) – Tutustuin podia (Annan kanssa) tekevään Tiiaan PING Helsinki -tapahtumassa, ihastuin naisen persoonaan ja vasta sen jälkeen tajusin tutustua tähän huikeaan podiin, joka on täynnä räävittömiä tarinoita, joita podin tekijöiden kavereille on tapahtunut. Paras osa jokaisessa jaksossa on lopussa esitetty KPK-kysymys, jossa joutuu valitsemaan kahdesta huonosta vaihtoehdosta vähemmän huonon. Söisitkö itse mukillisen hilsettä vai joisitko kupillisen hikeä? NIINPÄ. Tykkään myös, että seuraajien juttuja otetaan mukaan jaksoihin. Tälle annoin ääneni vuoden podcast-äänestyksessä!

Aiheet: #nolotjutut #huumori #eisensuuria #kuulijoidenjutut

Nonsense (kuuntele täällä) – Ensimmäinen podi, jota aloin seurata, on Lindan ja Alexan luomus, jossa filtterit heitetään nurkkaan ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Suosittelen kuuntelemaan varsinkin ensimmäisiä jaksoja, joissa tutustutaan todellisiin persooniin täydellisen Instagram-kuvien takana. Pöydälle nostetaan niin vatsavaivat, palkkatiedot kuin muutkin aiheet, joista blogeissa ei ehkä niin kehdata puhua. Tämä on kultaa!

Aiheet: #tyttöjenkesken #nolotjutut #huumori #tabut #bloggaajat #eisensuuria

Coconainen (kuuntele täällä) – Aikuisempaan makuun podeja äänittävät Nora ja Tuire. Aiheina vaihtuvat trendit ja ajankohtaiset ilmiöt aikuisen naisen elämässä. Mukana on myös asiantuntijoita ja tämä podi onkin jollakin tapaa ammattimaisin ja hiotuin seuraamistani. Lisämaustetta tuo Noran ammatti PR-naisena, joten varsinkin kosmetiikkafaneille löytyy herkullisia jaksoja kuunneltavaksi!

Aiheet: #tyttöjenkesken #vinkitjaneuvot #aikuisuus #perhe

Pyjamabileet (kuuntele täällä) – Tästä ei taida tulla enää uusia jaksoja, mutta Lindan, Roosan ja Janinan seikkailuja voi kuunnella vielä vanhoista jaksoista. Aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja lopputulos on sama kuin istuisi pyjamabileissä mukana eli ei todellakaan liian siloteltu tai harkittu. Läpi käydään noloja hetkiä, ekoja kertoja ja kaikkea, mistä nyt pyjamabileissä tulee kavereiden kanssa yleensä höpistyä.

Aiheet: #tyttöjenkesken #bloggaajat

Huorapuutarha (kuuntele täällä) – Tämä on ainoa podi, jota en itse ole kuunnellut, mutta useampi ystäväni suositteli tätä. Rakastan rikosmysteerejä yli kaiken ja tämä podi keskittyy niistä kiinnostavimpiin ympäri maailman. Katsoin, että jaksotkin ovat kivan pituisia (n. 45 minuttia), sillä joissakin suosikkipodeissa hiertää, kun jaksot ovat niin lyhyitä ja sitä alku- ja lopputunnaria pitää kuunnella koko ajan, jos kuuntelee useamman jakson loppuun. Talking about you, KPK! :D

Aiheet: #rikokset #mysteerit #vakavaaasiaa

Metti ja Hanna (kuuntele täällä) – Tätä kuuntelen aina, kun bongaan jakson, jonka aihe kiinnostaa. Metti on samettiselta ääneltään jotenkin niin ihanan rauhoittava, että hänen pitäisi tehdä oma podi, jossa hän lukee iltasatuja ääneen lapsille (ja aikuisille, krhm). Olisi muuten takuuvarma tainnutuskeino kaikenikäisille!

Aiheet: #tyttöjenkesken #muoti #bloggaajat #perhe

Omat parhaat podcastit saa jakaa kommenttiboksissa! :)