Löysin suomalaiset podcastit viime vuoden lopulla ja jäin heti koukkuun, joten vinkkasin täälläkin parhaita podeja. Vähän ajan päästä listasin blogiin jo uudet podcast-suosikit, joihin ihastuin, kun kuunneltava alkoi loppua kesken. Kuuntelen äänikirjoja työmatkoilla, mutta töissä pyhitän aamupäivät podcasteille. Iltapäivällä kuuntelen Aamulypsyn tai äänikirjaa, joskus jopa molempia. Riippuu, kuinka paljon palavereja päivän aikana on.

Jos oma podilistasi näyttää tyhjältä, koska kaikki on kuunneltu, tai et ole vielä edes tutustunut podcasteihin, tutustu näihin keskenään aika erilaisiin ehdotuksiin. Kuunteluun suosittelen älypuhelimen omaa Podcast-sovellusta, mutta linkitin postaukseen myös paikat, joissa voi kuunnella tietokoneenkin kautta.

  

Beauty Snacks (kuuntele täällä) – Meikkaaja Eevis Liedes hostaa podia, jossa jokaiselle vieraalle tarjoillaan hänen toivomiaan “beauty snackseja” eli välipaloja, joiden ihoa ja elimistön hyvinvointia edistävistä puolista Eevis kertoo aluksi. Loppujakso keskitytäänkin vieraan suosikkimeikkituotteisiin ja näkemyksiin kauneudesta, ihonhoidosta ja kosmetiikasta. Tähän podiin kaipaisin kieltämättä vähän jäsentelyä, kuten loppumusiikin tai muuta tuotetumpaa.

Hei baby (kuuntele täällä) – Vihdoin vauvapodi! Kuuntelen innolla Vivianin ja Kirsikan raskautta, synnytystä (kaksi synnnytystarinaa – JES!) ja äitiyttä seuraavia ajatuksia. Parasta on, että studiossa kaksi erilaista persoonaa, jotka jakavat vertaistukea ja siloittelemattomia kokemuksia äidiksi tulemisesta ensikertalaisen vinkkelistä. Ei turhaa höttöä ja kaunistelua! Paitsi ehkä omituinen nimitys vaginalle.

Mimmit sijoittaa (kuuntele täällä) – Vaiheeksi tiukasti yhteen aiheeseen eli talouteen pureutuva podi. Vaikka sijoittaminen ei kiinnosta, kannattaa podia kuunnella, sillä sieltä saa hyviä vinkkejä myös mm. budjetointiin ja säästämiseen.

POKS (kuuntele täällä) – Raikas tuulahdus virtaa kuulokkeissa, kun tubettajina tunnetut Sita ja Veronica avaavat elämäänsä sisällöntuottajina. Tykkään tässä podissa erityisesti siitä, miten arkisia juttuja keskusteluihin tuodaan mukaan. Bonuksena jokainen jakso alkaa viikon juomalla, joista osa tuo mieleen (ei niin herkullisia) teinimuistoja. Vaikka kuvaus kuulostaa kevyeltä, jaksoissa käsitellään myös raskaampia aiheita. Lapsuusjaksossa itkin kunnolla.

Yhdessä (kuuntele täällä)Kaimani Iinan ja hänen miehensä Oton yhdessä pitämä podi on tällä hetkellä suosikkini! Kolmen tytön vanhemmat kertovat salamarakkaudesta ja vanhemmuudesta, joka alkoi kovin nuorena. Olen seurannut Iinan blogia suunnilleen aina, ja tämä podi on vähintään yhtä hyvä kuin blogi.

Löytyikö listalta tuttuja podeja? :)