Laitoin Ninalle viestiä, että nyt on pakko päästä kokeilemaan SUP-lautaa. Jos en tee sitä pian, en tee sitä koskaan. Onneksi Nina vastasi heti, että tietää juuri sopivan paikan. Ei mennyt kauaa, kun jo saavuimme Kalastajatorpalle lautoja vuokraamaan. Tunnin vuokra ja nopea opetustuokio maksoi 20 euroa per nainen ja voin paljastaa jo heti alkuun, että kokeilu oli vähintään sen arvoinen elämys.

Jännitin, montako kertaa molskahdan veteen tunnin aikana, mutta en pudonnut kertaakaan. Aloitin tunnin melomalla polvi-istunnassa, mutta jo viiden minuutin jälkeen pyysin Ninaa näyttämään, kuinka laudan päälle noustaan seisomaan. Vaikka päätin, että tutustun lajiin rennosti, suorittajaluonne alkoi ottaa vallan aika nopeasti.

 

Päädyin lopulta melomaan niin, että lopputunnista käsissäni oli kaksi rakkoa. Toinen vielä puhkesi kivasti ja alkoi kirvellä. Tekniikka ei ollut paras mahdollinen, sillä oli yllättävän vaikeaa pitää kädet suorina ja taitaa itseään lantiosta. Ehkä siihen oppisi lyhyellä harjoittelulla, onhan tässä lähempänäkin SUP-pisteitä. Töölönlahti taitaa olla kaikista lähin minulla, joten voisin käydä seuraavaksi siellä.

Suppailin muuten pelastusliivi päällä vaikka sitä ei kuvissa näy muuta kuin tuolla lautani päällä. Taisimme olla ainoa, joilla oli liivit ja tunnin aikana tuli sellainen olo, että en jatkossa ota liiviä muuta kuin pidemmälle retkelle. Koko kokemus oli jotenkin sellainen, ettei olo ollut kertaakaan turvaton tai pelokas, vaan enemmänkin huvittunut ja innostunut.

    

Tunti tuntui keskivartalossa, koska sieltähän se tasapaino lähtee. Sen lisäksi käsivarret ovat melomisesta kovilla, mutta yllätyksekseni pahimmassa kunnossa olivat tunnin jälkeen jalkapohjat. Aivan kuin olisi tanssinut läpi yön liian pienissä korkkareissa! Jotenkin puristin itseäni lautaa vasten niin kovaa, että jalkapohjat menivät muussiksi. Fiilis tunnin jälkeen on silti todella positiivinen. Jos voittaisin lotossa, ostaisin Kylmäkoskelle oman laudan, mutta tällä hetkellä sille tonnille on muuta käyttöä.

Joko olet kokeillut SUP-lautaa? Tykkäsitkö? :)