Aamupuuro on perheessämme päivittäin juttu. Joskus keitän aamulla kaurapuuron, joskus taas laitan tuorepuuron illalla jääkaappiin tekeytymään. Paras tuorepuuro syntyy banaanista, turkkilaisesta jogurtista, kaurahiutaleista ja puolukoista. Tässä kombossa on jumitettu jo kuukausitolkulla eikä loppua näy. Teen usein smoothienkin samalla reseptillä, silloin tosin käytän pikakaurahiutaleita, jotta ne ehtivät imeä nestettä itseensä tarpeeksi nopeasti eivätkä turpoa vatsassa ikävästi.

Aamukahvirutiinini menivät uusiksi, kun meille muutti Kitchen Aidin cold brew – laite. Sain sen kuukausi sitten blogin kautta ja koukutuin heti. Ei kahvinkeittimen tai kahvikoneen räminää aamuisin, vaan kahvin saa hanasta. Kylmähaudutuspannuun mitataan kahvinpurut ja vesi, 8-36 tunnin jälkeen hanasta voi laskea kahvitiivistettä, joka on antioksidanttipitoisempaa sekä vähähappoisempaa eli vatsaystävällisempää kuin normaalisti keitetty versio. Pönttöä säilytetään jääkaapissa.

Näin kesällä juon kahvini usein jääkahvina, jolloin laitan lasiin jäitä ja (kookos)maitoa ja lorotan siihen päälle vähän kahvitiivistettä. Kuuma aamukahvi syntyy niin, että mikrotan mukillisen maitoa, johon lorautan kaapista tiivistettä.  Toki tästä voisi tehdä mustankin kahvin sekoittamalla tiivistettä kuumaan veteen. Taidan taas pian raahata tämän toimistolle kylään, siellä laite herätti suunnatonta kiinnostusta. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta kunpa voisit maistaa, miten pehmeältä tämä kylmäuutettu kahvi maistuu. Instagramissani voi voittaa oman cold brew -kylmähaudutuspannun, osallistu täällä.

Kahvimuki seuranani meikkaan itseni työkuntoon. Tässä vaiheessa piirretyt pyörivät telkkarissa, joten saan keskittyä hetken omiin juttuihini. Kaikki kuvassa näkyvä kosmetiikka on saatu blogin kautta, näin kesällä suosikkituotteitani ovat Koran kasvosuihke ja EcoToolsin sivellin, jolla aurinkopuuteri osuu väkisinkin oikealle kohdalle. Tässä välissä on myös hyvä olla koneella hetki rauhassa. Vastailen kommentteihin yleensä juurikin aamulla, kun ehdin paneutua asiaan.

Monet pukevat ensin aamulla ja meikkaavat vasta sitten, mutta olen siitä hassu, että pukeminen on listallani viimeisenä. Joskus tosin lisään vielä huulipunaa, jos asu tuntuu huutavan sitä. Oma pukeutumisnurkka viihtyisän parven alapuolella on lempipaikkojani kotona, joten päivän asun valinta on enemmänkin sellainen oma hetki, kun juon aamukahviani rauhassa ja mietin vähän päivän aikataulua läpi.

Lopulta onneksi löydän päälleni vaatteet, ei tarvitse pelkässä silkkipuserossa lähteä töihin. ;)