Tiedättekö, mikä oli eniten kuulemani lause sen jälkeen, kun leikkasin pitkät hiukseni? “Ihanat! Mäkin haluaisin, mutta en uskalla“. Niin, leikata hiuksia siis. Selkeästi lyhyt tukka pelottaa, mutta samalla kuitenkin kiehtoo. Facebookin naispainotteisissa ryhmissäkin vatvotaan usein inspiraatiokuvien kanssa, miten helppohoitoinen lyhyt tukka olisi ja miten raikkaalta se näyttää, mutta kun pelottaa. Kanssasisarilta haetaan tukea päätökseen, jotta kampaajan annetaan leikata pois vaikkapa vain sen 10 senttiä, jolloin pitkä tukka muuttuu pitkäksi polkaksi.

Mietin, että tässä on nyt jotakin mätää. Hiukset ovat kuitenkin kasvava luonnonvara, josta ei tarvitse luopua ikuisiksi ajoiksi. Onko kyse jälleen median istuttamista kauneusihanteista vai minkä rotuinen koira juttuun on haudattuna? Joku pelkää näyttävänsä lyhyemmässä tukassa nuoremmalta, toinen taas pelkää vaikuttavansa vanhemmalta. Harva ottaa huomioon, että pitkissä hiuksissa on yksi yhtäläisyys lyhyisiin. Nimittäin se, että riippuu ihan siitä, miten ne värjää, leikkaa ja stailaa, miten ne vaikuttavat kantajansa olemukseen.

Jos siis lyhyt tukka pelottaa ja odotat maailmankaikkeudelta merkkiä leikkauttaa hiuksesi – TÄMÄ ON SE MERKKI! :)

Psst! Lisää hiuksiin liittyviä postauksia löytää blogini HIUKSET-kategoriasta.