TAMMIKUU

Tammikuussa kokeilin erilaisia kuvanmuokkaustyylejä, joten blogini sisältö oli hyvin sekavaa ja epäyhtenäistä. Leikkautin hiukseni lyhyiksi. Paljastin, millä värjäys- ja leikkauskikoilla kasvatin helposti oman hiusvärini. Paistoin falafel-pyöryköitä ensimmäistä kertaa elämässäni. Avauduin siitä, miten koululiikunta sai minut vihaamaan kaikkea liikuntaa vuosikausiksi.

Listasin hyviksi toteamiani kasvisruokia kahdelle viikolla. Haaveilin culottes-housuista ja värikkäästä asusta, jonka yllättäen toteutin saman vuoden syyskuussa. Kuva asusta löytyy alempaa tästä postauksesta. Päätin alkaa rohkeammaksi ja kuvata itse asujani julkisemmillakin paikoilla. Kokeilin violettia huulipunaa.

HELMIKUU

Listasin, millä lajilla mistäkin talviurheilulajista voi palautua. Leivoin Runebergin torttuja raakaversioina. Puin ylleni valkoisimman asukokonaisuuden sitten omien ristiäisteni. Rohkaistuin tekemään videon kylpyläreissusta (ja lasten kiipeilyseinästä, josta tuli arkkiviholliseni). Leivoin kakun, johon tuli bataattia. Listasin MUST-tuotteet rinnepäivään.

Katsoin Tom of Finland -elokuvan ja kuvasin videon tunnelmista. Paljastin, millä kolmella tuotteella saa loihdittua kätevän kestomeikin, jota parannellaan vain muutaman päivän välein. Kokeilin aikuisten värityskirjaa, jonka luvattiin lieventävän stressiä. Ratkaisin mysteerin ja selvitin, miksi eräs meikkivoide tummeni aina sen jälkeen, kun levitin sitä iholleni. Löysin päivävoiteen, joka muutti ihoni täydelliseksi ja rakastuin.

MAALISKUU

Annoin mieheni kuvata lemmenlomamme ja jätin itse kuvaamisen. Löysin maailman parhaan eli kestävimmän kynsilakan. Listasin iltarutiinini. Teetin täydellisesti istuvan mittatilausmekon Tampereella. Kävin Zadaalla juttelemassa, jos aloittaisin siellä työt, mutta en voinut kertoa sitä blogissa kuin tylsästi vihjailemalla. Ajelin Sappeelle laskettelemaan ensimmäistä kertaa vuosiin ja kuvasin siitä videonkin.

Järkytyin iloisesti, kun sain selville, että ehdotitte minua Inspiration Blog Awardseihin ehdolle. Kerroin ongelmastani, joka liittyy päiväunien nukkumiseen. Täytin sivun vanhanaikaisesta ystävänkirjasta. Sitouduin käyttämään viikon ajan huulipunaa joka päivä. Opettelin meikkaamaan liukuvärihuulet.

HUHTIKUU

Kokosin blogini kaikki aprillipilat samaan postaukseen. Istuin muurahaispesään postaamalla epäsuosittuja mielipiteitäni. Kirjoitin ajankohtaisesta aiheesta eli käytettyinä ostetuista lahjoista, joiden todella toivon yleistyvän. Kerroin rakkaudestani paperisiin naistenlehtiin. Kirjoitin mielipidepostauksen, jolla voitin myöhemmin erään kirjoituskilpailun. Bloggasin arasta alapääaiheesta. Paljastin, mitä sain 30-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

Postasin ehkä kivoimmat asukuvat koko vuoden 2017 aikana. Löysin juhlameikkityylin, josta tummat silmänalukset eivät todellakaan kuulla läpi. Lähdin hienoihin juhliin vähän liian rennossa asussa. Kokkailin epäilyttävää styroksikakkua, joka jakaa ihmisten mielipiteet. Listasin kevään pressipäivien parhaita peräti kahden postauksen verran.

TOUKOKUU

Bloggasin fiiliksiäni PING Helsinki -tapahtumasta. Yritin vaihtaa lehmänmaidon kasvimaitoon edes kahvista, mutta nykyään juon kahvini taas kermalla, vaikka iKaffe oli todella hyvää. Postasin luottotuotteet, joilla tein arkimeikkini. Tein jotakin aivan h*lvetin sekopäistä!

Mietin, miltä työmatka saattaisi tuntua kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen ja osuin muuten aika oikeaan. Kerroin kesämökkihaaveistani. Osallistuin blogeissa kiertäneeseen profiilikuvahaasteeseen. Hehkutin maailman helpointa kesätukkaani. Postasin uudelleen erään blogini suosituimman reseptin eli jumalaisen leipäjuustosalaatin.

    

KESÄKUU

Mietin, mikä on muuttunut viime vuosina. Listasin kauneimmat kameralaukut. Photaroin passikuvani. Mietin, missä menee se raja, että loukkaa toisen ihmisen uskontoa. Kävin villillä risteilyllä ja palasin kotiin vieraat bokserit jalassani. Kirjoitin jälleen kerran keksinnöstä, jota käytetään aivan liian vähän. Vinkkasin, millä kuvausalustoilla saa kauniita kuvia blogiin tai Instagramiin. Mietin, voiko sohvaperuna olla aktiiviliikkuja.

Otin hiuksiini vaaleita raitoja, vaikka olin suurella vaivalla kasvattanut oman hiusvärini. Olin surullinen. Kirjoitin oppaan täydelliseen juhannukseen. Avauduin suvaitsevaisuudesta ja ahdistuksesta, joka oli aiheena hyvin pinnalla noihin aikoihin. Kirjoitin postauksen turhasta tiedosta, joka on juuttunut päähäni.

HEINÄKUU

Palasin takaisin nuoruuteni kesiin tutulla uimarannalla Kylmäkoskella. Kirjoitin hullusta, joka vainosi minua blogini alkuaikoina. Aiheutin taas kunnon erospekulaatiot kertomalla, että lomailemme mieheni kanssa erikseen. Löysin uuden tuoksun Hilfiger-tuoksukokoelmaani. Kuvasin Berliinistä matkapäiväkirjaa videolle.

Paljastin parhaat meikkituotteet matkoille. Tunnustin, ettei kaupunki, johon niin moni rakastui, aiheuttanut mitään sykähdyksiä sydämessäni. Proosailin ystävän ottamien asukuvien yhteydessä. Esittelin maailman vaaleanpunaisimman hotellin. Aamujoogailin landella.Törmäsin kukkaan, jonka lajikkeesta ei ollut mitään hajua, mutta josta tuli täydellinen asukuvaus tausta.

ELOKUU

Vinkkasin, miten harventuneet ripsipidennykset saa näyttämään hyviltä. Tunnustin, ettei Lightroomin käyttö suju YHTÄÄN.Kirjoitin Kalevala-korustani vinkkipostauksen, jota useat kultasepänliikkeet ja korukaupat jakoivat syksyn aikana. Stressasin, missä ihmeen välissä ehdin muka harrastaa liikuntaa, kun työt alkavat syksyllä. Kirjoitin rakkaudestani sadepäiviä kohtaan. Kerroin uudesta tavastani ostaa vaatteet käytettyinä.

Valmistin Omar-kuorrutuksen mustikkapiirakkaan. Sain kuulla, että päiväkoti, minne poikani piti mennä, ei aukeakaan ja jouduin etsimään uuden paikan ennästysaikataululla. Väsyin Blockfesteillä. Rakastuin palavasti vuohenmaitoon. Suunnittelin treffit ja ryssin ne. Sain kauneuskonsultilta apua meikkiongelmiini.

 

SYYSKUU

Käytin Mert Otsamon monitoimimekkoa ensimmäistä kertaa. Muistutin mieleeni vanhan kahvakuulatreenini. Tutustuin tarratapettiin. Palasin työelämään ja tunnustin, miten nautin kiireettömistä lounaistaTapasin Antti Tuiskun ja rennon “moin” sijaan sanoin hänelle “päivää”. Piirsin itselleni kauneuspilkun kasvoihin. Kohtasin suuren pelkoni eli otin ilmapallon(!) mukaan asukuvauksiin. Hyi hitto.

Mietin, pitääkö kahvilasta ostetusta aamiaisesta tuntea huonoa omaatuntoa. Jaoin hävikkiviikon kunniaksi vinkin, kuinka hävittää mustuneet banaanit herkullisella tavalla. Ostin puhdasveriset bootcut-farkut pitkästä aikaa. Sairastimme perheessä viikkotolkulla vuorotellen ja minua ärsytti kuin pientä eläintä. Esittelin villaneuletakin, joka ei kutita.

LOKAKUU

Hurahdin kapselivaatekaappeihin ja päätin hankkiutua eroon ei-kivoista vaatteista lopullisesti. Harmittelin, voiko muodokas löytää mistään istuvia farkkuja. Lue ihmeessä kommenttiboksin vinkit! Lopetin blogini ihan yllättäen. Muistelin, millä eri tavoilla olen vuosien varrella osallistunut Roosa nauha -kampanjaanStailasimme Nöpsyn asukuviin. Kerroin, mitä työpäivän aamuna mielessäni liikkuu.

Kuvasin ohjevideon, miten pientä silkkihuivia voi käyttää eri tavoin. Huomasin, ettei julkisella paikalla kuvattavana oleminen enää hävetä. Paljastin, millä eri tavoilla pissin omiin bloggaajamuroihini. Esittelin oman MouMou-huulipunani. Listasin ajatuksia kapselivaatekaappikokeilustani ja päätin jatkaa sitä. Ostin monivuotisen joulukalenterin, johon ostin täytteet itse.

MARRASKUU

Kävin vuorokauden hölläilylomalla. Neuvoin, miten asukriisit on mahdollista lopettaa. Kirjoitin, miten hyvin viihdyn työssäni. Löysin törkeän hyvän kulmavärin. Mietin, onko olemassa muitakin, jotka eivät voi juoda Jaffaa tietysti syystä. Sisustin kotimme joulun hengessä. Kirjoitin postauksen, joka aiheutti blogiini hurjan kävijäpiikin.

Sain maailman isoimman joulukalenterin. Muistelin Jyväskylä-aikojani. Pitkän kauden, jonka käytin vain isoja kelloja, jälkeen ihastuin siroon rannekelloon. Myin pois laukkuja ja kenkiä ison kasan. Kerroin, miten olen jäänyt koukkuun äänikirjohin ja listasin omat suosikkini. Listasin kymmenen joululahjavinkkiä.

JOULUKUU

Puin mekon farkkujen kanssa//moumou.fi//2017/12/mekko-farkkujen-kanssa-miksi-ei/. Listasin pikkujoulumokapelkoni (ja sain toimistolla kuittia, että käyttäydyn noin kuulemma toimistolla joka päivä :D). Askartelin joulukollaasin ensimmäistä kertaa ikinä. Listasin, miten jouluihmisen päivä kuluu. Sain kuulla, että joudumme muuttamaan pois kotoamme.

Olin osallisena aiheuttamassa hälytystä laivalla. Sain valita yhden kosmetiikkatuotteen joulukuun Bette Boxiin. Kävin Tallinnassa joulutorilla. Nöpsy kertoi omat joulukuulumisensa. Listasin jouluperinteet, jotka tänä vuonna skippasin suosiolla. Opettelin käyttämään vyötä talvitakin päällä. Opetin jälkikasvulleni pulkkailun saloja. Hurahdin kunnolla ostamaan joululahjoja kirpputorilta, mikä jakoi mielipiteitä lähipiirissäni.

IHANAA VUOTTA 2018! Vanhat vuosikatsaukset löydät täältä. :)