Tämä viikko muistetaan historiassa siitä, että satoi aivan törkeän paljon. Vähän ehkä kiristelin hampaitani valittuani kapselivaatekaappiini kahdet (teko)mokkapintaiset kengät. Kolmannet ovat onneksi keinonahkaa, joten paremmat sadesäälle kuin aitonahkaiset tai mokkanahkaiset. Vähän kuin olisi kumpparit jalassa.

Yhden sadepäivän aloitin kuitenkin kahlaamalla vesilätäköitä mokkanilkkureissa ja tältä päivältä kuvasin todistusaineistoakin. Asu oli muutenkin minulle epätyypillinen, joten testasin, miltä tyyli näyttää kuvissa. Leveät, vajaamittaiset culottes-housut, sukkahousut ja nilkkurit lyhentävät jalkoja, mutta jotenkin tuntui, että trenssitakki sitoi kokonaisuuden kivaksi. Tai ehkä se oli tuo asun kokomusta väritys?

Joinakin aamuina kävellessäni töihin tunnen itseni menestyneeksi uranaiseksi matkalla unelmatöihinsä. Toisena päivänä taas näen kauppojen ikkunoista heijastuneen väsyneen kolmekymppisen, jonka olisi ehkä aika siirtyä astetta tehokkaampiin “tuhkimotippoihin”.

Sadepäivän tyyli näytti muuten kivalta, mutta pyyhin huulipunan pois heti töihin tultuani. Tuntui, että näytän noin tummilla huulilla sarjamurhaajalta, vaikka aamulla idea viininpunaisista huulista oli hyvä. Aloin vähän kaivata ripsipidennyksiäkin siistittyäni työpaikan vessassa tummia pandarenkaita silmieni ympäriltä.

t-paita – H&M

housut – 2nd hand

trenssitakki – Katri Niskanen

laukku – H&M

kengät – Paola Suhonen by Seppälä

Kapselipuvuston käyttö on kokonaisuudessaan lähtenyt liikkeelle hyvin. Lähtöpassit saaneita kenkäpareja ja laukkuja myyn pois sunnuntaina Tampereella Finlaysonin alueella. Paikalla on myyntipöydät, joten nappaan kyllä mukaan vaatteitakin, mutta rekkitavara jää kotiin. Viimeksi, kun otin oman rekin kirppikselle, rekki meni säpäleiksi enkä ole vieläkään toipunut siitä ketutuksesta.

Jos syyskengät, uusi käsilaukku tai ihan vaan bloggaajakirppiksellä haahuilu houkuttaa yhtään, poikkeathan paikalle vaikka edes juomaan kahvit pop up -kahvilasta? Ai niin, sata ensimmäistä saa Sokoksen lahjakassin, jonka sisältöä on aikaisempinakin vuosina odottanut monen kymmenen metrin jonollinen kirppistelijöitä.

Ylihuomenna nähdään kello 11 Mansen blogikirppiksellä, eikö? :)