Keksimme Nooran kanssa lentokoneessa hauskan kysymyspostausidean. Vastaisimme samoihin kysymyksiin kurkkimatta toiselta vastauksia ja katsoisimme sitten vähän, kuinka yksiin vastaukset menisivät. Tietysti olisi kiinnostavinta, jos vastaukset olisivat aivan erilaiset, joten odotan innolla pääseväni lukemaan, miten Noora vastasi. Kaikki kuvat eivät ole synkassa vastausten kanssa, mutta älä häiriinny.

Terveiseni Berliinille.

Kiitti kivasta viikonlopusta! Hetkeäkään en kadu, vaikka en taidakaan matkustaa enää takaisin. Ollaan takuulla onnellisempia erillään ja löydetään meille sopivat kumppanit muualta. Katedraali oli kyllä niin kaunis paikka, että sitä saattaa tulla jopa vähän ikävä. Voisikohan sinne tehdä joskus täsmäiskun?

Lempiasu itseltä ja toiselta.

Oma lemppariasuni matkalla oli mintunvihreä pitsimekko, josta julkaisen asukuvat sunnuntaina. Nooran asuista pidin eniten raitamekosta ja varsinkin yhdestä siitä otetussa kuvassa, jossa Norpan tukka on ihan täy-del-li-nen! Onneksi neitonen postasi jo kuvan blogiinsa.

Matkameikkipussin käytetyin tuote.

Matkameikkipussini pengottiinkin jo läpi. Sen käytetyin tuote oli kirkas Essencen huulikiilto, jota käytin niin huulikiiltona kuin -rasvanakin, mutta taltutin sillä myös mm. kurittomia kulmakarvojani. Ja tämän sain siis Nooralta lentokentällä.

Asia, jonka voit kokea vain Berliinissä.

Höpsöt taksikuskit! Tai on niitä varmasti muuallakin, mutta vain Berliinissä minulle on selitetty vakavalla naamalla, että korianterilla saa lasten vatsan toimimaan. Toisaalta taas vain Berliinissä taksikuski on kysynyt, saako ikkunan avata, ja töräyttänyt sitten kunnon hajupommin. AUTOSSA.

Jos matka olisi kirja, mikä sen nimi olisi.

Ainakin se olisi värityskirja! Kaupungilla oli paljon hienoja taideteoksia, joten värittäminen jotenkin liittyy päässäni Berliiniin. Nimi voisi olla jokin voimaannuttava kuten: “Voimaa värittämisestä: kuinka ammentaa inspiraatio omasta menneisyydestä“. Oletteko samoilla linjoilla? Saattaa nimittäin olla, että minkä jotenkin tulkitsin melkein kaiken taiteen ahdistavaksi, kun päässä pyöri kaikki vainot ja kaasukammiot.

Jos Berliini olisi tuoksu(hajuvesi), mikä sen nimi olisi.

Eau de CURRYWUST! Oli muuten ihan parasta, kun kuvasin videolle Nooraa maistamassa tuota klassikkoruokaa ja nainen kuvaili, että se maistuu makkaralta. Mausteiselta makkaralta. Selevä, siinäpä vasta kattava analyysi! :D

Hepuli oli lähellä, kun…

Öö, siis ei ollut vain lähellä, vaan sain muutaman kunnon hepulin reissussa. Ensin hepuloin negatiivisesti, olinko unohtanut tärkeän paperin kotiin ja pelkäsin, etten pääse ilman sitä juhliin. Seuraava hepuli taisi olla hotellihuoneessa, kun oma peilikuva kasvonaamion kanssa nauratti liikaa. Väsymyksellä oli roolinsa tässä tilanteessa.

Matkan kohokohta.

Ihan täydestä sydämestäni voin kertoa nauttineeni todella turistibussilla ajelusta. Kuulokkeista soiva musa oli menevää ja kohteet oli selostettu niin kiinnostavasti (ainakin englanniksi, muita kieliä en testannut), että kiinnostuin jopa kohteista, joita pidin aiemmin vähän tylsinä. En ole sitä tyyppiä, joka koluaa kaikki historialliset kohteet läpi, mutta halusin saada mielikuvan siitä, mitä kaikkea Berliinin keskusta pitää sisällään.

Mikä on matkaseuralaisen paras piirre.

Synkronoidut persoonallisuudet tiettyyn pisteeseen asti. Joskus voi olla tunnin hiljaa ilman, että toinen huolestuu tai ärsyyntyy, ja toisinaan taas höpöttää tuntitolkulla niin, että matkakaverikin on täysillä mukana. Yleensä nämä syklimme menevät aika samassa vaiheessa. Noora osaa lukea hyvin, millainen fiilis matkaseuralaisella on. Arvostan sellaista piirrettä ihmisessä.

Mitä muistelen matkasta vielä mummona keinutuolissa.

Essencen juhlia, jotka olivat kuin yksityiset, vaaleanpunaiset festarit. Ne sadat lippuviirit, tunnelmalliset valot ja kaikki yksityiskohdat tulevat säilymään mielessäni pitkään. Sekin, miten ihmiset varastivat koristemeikkejä ja jopa istuintyynyjä. Kameraa ei juhliin saanut ottaa, joten stillikuvia sieltä ei ole, mutta juhlatunnelmaa pääsee näkemään tämän postauksen matkapäiväkirjoista ja varsinkin toisen päivän videolta.

Nooran vastaukset näihin samoihin kysymyksiin voi lukea hänen blogistaan! :)