KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ VAGICAREN KANSSA

EI KIRISTÄVILLE FARKUILLE!

Riisu ne heti ovella. Tai jo hississä, jos asut ylimmissä kerroksessa eikä kukaan muu käy koskaan siellä. Mummokalsaripäivänä on kaikki kireä on kielletty, varsinkin kireät housut ja kireä pinna. Ellei se pinna ole herkullinen lakritsipinna. Aivan kuten sinäkin myös kroppasi kaipaa happea ja vapautumista, joten anna vatsan olla valtoimenaan ja heitä hyvästit hiertävillä alusvaatteille.

KYLLÄ (SUOLAISILLE) HERKUILLE!

Suolaisia suosin mieluummin kuin sokerisia (jos siis näistä epäterveellisemmistä herkuista puhutaan), sillä runsas valkoisen sokerin suosiminen altistaa muiden elimistön tulehdusten ohella myös hiivatulehdukselle. Kaikki eivät vaikutusta huomaa, mutta jos olet yksi heistä, joita ongelma vaivaa, kannattaa kiinnittää huomio siihen, millä herkuttelee. Suolaisissakin herkuissa on eroja. Testaapa, miten olosi muuttuu, jos vaihdat perunalastut lehtikaalisipseihin?

EI STRESSILLE!

Maailma ei kaadu, vaikka et suorita koko ajan. Ymmärrän, että isoon tenttiin on luettava ja että työt on tehtävä ennen määräajan päättymistä. Siksi paljastan salaisuuden. Mummokalsaripäivä voi kestää vaikka vain puoli tuntia! Pukeudu pehmoiseen pyjamaan ja kietoudu vilttiin. Keskity johonkin hömppään ja aseta herätyskello soimaan, kun on aika palata urakan pariin. Jo lyhytkin rentoutus auttaa aivoja toimimaan paremmin.

KYLLÄ RENTOUTUMISELLE!

Huudetaan yhdessä: “Netflix! Netflix! Netflix!” Myös kuuntelukirjat ja ihan oikeatkin kirjat ovat sallittuja kunhan villisti  pomppivat ajatuksesi rauhoittuvat hetkeksi. Jätä opiskelu- ja työasiat eteiseen äläkä ota niitä osaksi mummokalsaripäivääsi. Myös jooga voi toimia rauhoittumisen apuna, minulla rentoutumiseen auttaa ruoanlaitto pitkän kaavan mukaan. Silloin on keskityttävä ja oltava tarkkana eikä päähän mahdu yksikään deadline tai muu työpaniikkiajatus.

EI ÄLYPUHELIMELLE!

Anna sen puhelimen olla. Ota tauko somesta ja huomaat, ettet jää mistään paitsi. Tietokonetta saat käyttää, jos katsot siltä ohjelmia. Pidä silloin kuitenkin kiinni siitä, että keskityt ratkomaan rikoksia Sherlockin ja Watsonin kanssa etkä surffaile tylsissä kohdissa Facebookiin tai kurkkimaan, mitä sähköpostikansiossa tapahtuu. Vaihda illalla puhelimesi valo sinisestä keltaiseksi ottamalla yötila käyttöön. Siis jos on “ihan pakko” tarkistaa mailit vielä illalla. Sovitaanko, että tarkistat ne vain kerran ennen nukahtamista?

KYLLÄ MUMMOKALSAREILLE!

Mummokalsareilla viittaan puuvillaisiin alushousuihin, joissa on enemmän kangasta kuin 90-luvun tv-sarjojen näyttelijöiden hiusdonitseissa. Puuvilla on materiaalina hengittävää ja kuka haluaisi tinkiä hengityksestä? Stringejä ei muuten kuulu kaivaa peppuvaosta useita kertoja päivässä, joten jos se alushousumalli miellyttää, etsi puuvillaiset ja sopivaa kokoa olevat alkkarit. Se ei ole mahdoton tehtävä! ;)