Normaalisti julkaisen postauksen perjantaiaamuna, mutta tällä kerralla tämän jutun henki sopi paremmin iltaan, joten hyvää iltaa. Katseletko kenties sohvalla televisiota? Vai oletko jo sängyssä peiton alla? Ehkä luet tätä puhelimellasi ratikassa matkalla kaupasta kotiin? Samapa se. Me kaikki teemme illalla eri asioita ja illat ovat toki keskenäänkin erilaisia. Tiedätkin ehkä, että kittaan aamulla kahvia ja olen hieman äreä, mutta iltapuuhani taitavat olla mysteeri.

Olen siis ehdottomasti aamuihminen. En juurikaan torkuttele, ja jos on jotakin tärkeää tehtävää tai jokin vaativa suoritus, tiedän tarkkaan, että saan asiat hoidettua parhaiten aamupäivällä. Iltakuuden paikkeilla elintoimintoni alkavat jotenkin hidastua ja pääni jähmettyä. Jos olen sopinut menoa illaksi, tässä vaiheessa alan yleensä huokailla ja toivoa, että tapahtuma peruuntuisi. Illat ovat joskus jumisia ja vaikeita, mutta ne sujuvat suunnilleen samalla, hyväksi havaitsemallani kaavalla.

iltakylpy tai kauneushetki

Joskus varastan itselleni hetken omaa aikaa käymällä kylvyssä. En kuulu niihin ihmisiin, jotka käyttävät suihkussa aikaa muutamaa minuuttia pidempään, mutta kylpyhetki kerran viikossa on paheeni. Tunnen siitä koko ajan huonoa omaatuntoa, mutta se on vaan niin täysivaltainen keino nollata ajatukset ja rentouttaa lihakset. Tavallisesti valitsen pikarentoutuksen eli kasvonaamion.

lämmittävä teemukillinen

En voi juoda kahvia enää iltakuuden jälkeen, joten olen siirtynyt teehen. Teen kofeiini ei virkistä minua samalla tavalla kuin kahvin ja jos tahdon pelata varman päälle, haudutan itselleni rooibosta tai muuta kofeiinitonta teetä. Pidän silti huolen, että tuon iltateeni hyvissä ajoin, sillä muuten ramppaan pissalla koko yön. Uusin teeihastukseni on English Tea Shopin hedelmähauduke. Se on jouluteemainen, mutta ihan ihan maailman paras persikkaisine vivahteineen.

lapsekas bussipyjamahengailu

Tämä on aivan heittämällä kallein omistamani pyjama, mutta pehmoinen kangas ja bussiteema, joka sai 2.5-vuotiaan poikani raivoamaan kateudesta, vetosivat ihan liikaa. PJ. Salvage* on merkki, jonka valikoimista löytyvät ihanat pyjamat, mutta myös pörröiset unisukat ja suloiset unimaskit. Sain Halensille lahjakortin ja päätin kerrankin panostaa mukavuuteen ja johonkin, mihin en yleensä panosta.

Kuosia en osaa perustella, sillä sen nähtyäni en vaan saanut vaaleanpunaisia busseja mielestäni. (Ptäisiköhän varata aika terapiaan?) Pyjamapaita* ja pyjamahousut* on valmistettu pehmoisesta vohvelitrikoosta ja niiden materiaali on puuvillaa ja viskoosia, joten pyjama ei hiosta, vaan kangas hengittää. Joko sanoin, että pyjamani on pehmoinen? En voi lakata toistelemasta sitä!

koukuttava kuuntelukirja

Olen koukussa kuuntelukirjoihin, aivan kuten täällä jo kirjoitin.  Harkitsen Spotify-tilaukseni katkaisemista, sillä en kuuntele enää musiikkia. Netflix ja BookBeat eivät kilpaile keskenään, sillä kummallekin on ihan oma tilanteensa, jossa palvelu on ihan pakollinen. Netflix-sarjasuosikkejani voi muuten lukea tästä kategoriasta, jos tuntuu, ettet keksi enää uutta katsottavaa. Tällä hetkellä kuuntelen Tähtiin kirjoitettu virhe -kirjan viimeisiä sivuja. Tahtositteko, että listaisin myös kuuntelukirjasuosituksiani blogiin jossakin vaiheessa?

Jos muuten mietitte, miksi näitä ei ole kuvattu makuuhuoneessamme, niin olimme pojan kanssa kaksin vajaan viikon verran ja hassuttelimme nukkumalla ilmapatjalla olohuoneessa. Tosin vain yhden yön, sillä tuo patjammehan tyhjenee itsestään, vaikka sitä on käytettyä alle viisi kertaa. Aivan kuten mieheni ennusti. Ärsyttää, kun se ryökäle on niin usein oikeassa, kun taas minä haluan uskoa, että halpakin voi olla hyvää ja kestävää. Ainakin joissakin tapauksissa.

K A U N I I T A   U N I A !

(*kaupallinen linkki, pyjama ostettu lahjakortilla)