OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenta! En ole hetkeen kirjoitellut PT-tapaamisistani tai elämäntapamuutostunnelmistani muutamaa lausetta enempää, joten nyt voisi olla hyvä aika avata asioita hieman lisää. Sen lisäksi, että Personal Trainerini kanssa tapaamme viikon tai parin välein ja teemme tunnin tehokkaan kuntosalitreenin, Elina opettaa minulle arkisia jippoja, jotka sopivat juuri minun elämäntilanteeseeni. Tiedän nyt liikkeitä, joilla alaselästä saa hermopinnettä avattua. Osaan myös korvata kuntosalitreenini tarvittaessa kuminauhalla, joita olen muuten tähän asti pitänyt täytenä hölynpölynä. Kuinka väärässä olenkaan ollut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurin oppi treenijuttujen ohella on tullut kuitenkin ruokapuolelle. Ihan kokonaisuudessaan en ruokavaliotani tähän kirjoita, mutta suurimmat muutokset voisin kertoa. Muiden syömiset kun tuntuvat kiinnostavan ihmisiä kovasti, itsekin rakastan lukea toisten ruokapäiväkirjoja tai suosikkiruokien reseptejä. Suurin ja vaikein muutos ruokavaliossani on leipä. Tai siis leivättömyys, sillä tavoitteena olisi päästä siitä kokonaan. Tietysti ne satunnaiset hampurilaiset ja muut erikoistapaukset tulevat pysymään osana elämää, mutta noin arkiruokailussa ei leipää tarvita. Minä rakastan leipää ja varsinkin sellaista rapeaksi paahdettua, joten vaikka ostaisin ainoaa ns. sallittua leipää eli kauraleipää, söisin paketin päivässä. Siinä ei siis ole mitään järkeä. Leivän mukana katoaa pöhötys ja puputus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasviksia lisään ruokavaliooni runsaasti. Niitä tuntuu joskus vaikealta käyttää, kun perussalaatti tökkii, mutta olen jo oppinut kokkaamaan kasvikset enemmänkin osaksi ateriaa. Siinä lautasen reunalla ne eivät kylminä juuri kiinnosta, mutta erilaiset höystöt ja ruokaisammat salaatit ovat hyviä. PT ei ehdottanut kasvattamaan kasvisruuan määrää, mutta olen huomannut tekeväni jostakin syystä niin. Kun proteiinia tulee ruokavaliossani enemmän kuin ennen kananmunasta ja maitotuotteista, olen jättänyt lihaa pois. Kanasta en oikein edes pidä, sitä syön muutenkin enää todella harvoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

toppi – Garcia Jeans (saatu)

koru – ByPinja (saatu)

rotsi – MuuBaa

farkut – Noisy May (saatu)

ballerinat – Couleur Pourpre (saatu)

Liikuntatilanteen kerroinkin jo olevan tällä hetkellä huono. Lapsi kieltämättä rajoittaa menemisiä ja väsyttää tehokkaasti, mutta pienellä taktikoinnilla aion taas löytää aikaa liikunnalle. Alla näkyy kuvakaappaus Heiaheia-profiilistani ja tämän vuoden liikuntatilastoistani. Aloitin sivuston käytön pitkästä aikaa helmikuun puolivälissä. Tuolla palvelussa muuten saa pyytää minua kaveriksi. En vaan osaa vastata viestillä teille, jotka asiasta kysyitte. Mutta tottakai tekemisiäni saa seurata ja mielellään myös samalla tsempata. Tänäänkin olisin voinut mennä salille, mutta minäpä istun autossa matkalla Porvooseen, koska perheenkin kanssa pitäisi kuulemma viettää aikaa. Taitaa jäädä viikon kolmen treenin tavoite taas saavuttamatta. :/

Näyttökuva 2016-06-10 kello 22.05.13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA