OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Festarivaatetusta saa miettiä etukäteen hartaasti. Pitää päättää, keskittyykö käytännöllisyyteen vai ulkomuotoon tai onnistuuko jopa täyttämään molemmat vaatimukset samassa asussa. Festareilla kannattaa huomioida myös se, että jos paikalla yöpyy, festariasussaan saattaa päätyä nukkumaan. Ei siis mitään silitystä kaipaavaa materiaalia ylle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Festarit ovat hapsurakastajien luvattu maa. Nyt se hapsutakki niskaan, hapsukorvikset korviin ja hapsulaukku olalle. Tai no, suosittelen kyllä mieluummin reppua, jotta voi pomppia rauhassa eturivissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Hävettää mainita musiikki vasta kolmantena kohtana, mutta parempi sekin kuin että olisin unohtanut sen kokonaan listaltani? Vaikka kesän festareilla tuntuvat jyräävän Sanni, JVG ja muutama muu, väittäisin, että kyllä jokaiseen makuun löytyy jotakin. Festaritarjontaa on kuitenkin nykyään laidasta laitaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Kaikista hipeimmät mekot ja övereimmät hiuskoristeet voi pukea ylleen ilman kummeksuvia katseita. Täydellisiä vaatteita löytyy mm. Odd Mollyn festarimallistosta, jonka esittelytilaisuudesta tämänkin postauksen kuvat ovat. Katsokaan nyt noita värejä ja printtejä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Kesäillan viiletessä voi kietoutua vilttiin tai festariheilan/poikaystävän/bestiksen kainaloon lämmittelemään. Läheisyys luo tunnelmaa, mutta ei siinä viltissäkään mitään vikaa ole. Tai avatussa makuupussissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Festariruoka on nykyään niin laadukasta, ettei sitä voi edes oikein enää kutsua roskaruuaksi. Olisitteko vielä kymmenen vuotta sitten uskoneet, että vegaaneillekin on omia ruokakojuja festareilla? En minäkään. Nyt ollaan menossa hyvään suuntaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Festareilla juomat ovat monilla suuressa roolissa. Nuorempana sitä tulikin salakuljetettua omia juomia alueelle vaikka millä keinoilla, mutta nykyään alistun ihan mielelläni nautiskelemaan sen lonkeroni anniskelualueella. (Teille muille minulla on kaksi sanaa. Minigrip-pussit rintsikoihin.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Fiilis, joka festareilla valtaa mielen, on tärkeä osa kokemusta. Ruisrockin sadesää ja mutalieju kengissä voivat jättää aivan yhtä iloisia muistijälkiä kuin auringonlasku hellesäällä Blockfesteillä. Tosin toivon ehkä silti mieluummin sitä aurinkoa. ;)