Luonnonkosmetiikka on hiljalleen valtaamassa tilaa kylpyhuoneestani. Värikosmetiikan puolelta en ole vielä löytänyt juurikaan luonnollisempia suosikkituotteita Kuren kynsilakkoja ja muutamaa muuta poikkeusta lukuun ottamatta. Ihonhoitotuotteistani sen sijaan suunnilleen 80-90% on luonnonkosmetiikkaa. Lukuja laskevat mm. aurinkotuotteet ja luonnonkosmetiikan korkeat hinnat. Olen ostanut vain ihan ehdottomia suosikkituotteitani lisää, mutta muuten käytän paljolti blogin kautta saatuja sekalaisia tuotteita, koska ikinä ei tiedä, milloin löytää uuden lempparin, ellei kokeilu uutuuksia. Tässäpä käyttämieni luonnonkosmetiikkasarjojen tuotteita, joita voin suositella teillekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mossa (kasvovesi*, yövoide*) – Mossa on MÁDARA-merkin pikkusisko, johon tykästyin jopa alkuperäistä sarjaa enemmän. Latvialainen merkki on lanseerattu vasta vähän aikaa sitten, mutta se on silti onnistunut keräämään itselleen uskollisen fanijoukon. Isosiskostaan poiketen tämän sarjan tuotteiden tuoksuihin on panostettu kunnolla, joten heinäsirkanhajua tai ruohontuoksua kammoavatkin voivat tutustua luonnonkosmetiikkaan. Mossa-ihonhoitotuotteet sisältävät erityisen paljon pohjoismaissa kasvaneiden marjojen aktiivisia ainesosia. Minun suosikkituotteideni marjat ovat pensasmustikka ja mustaherukka. Varsinkin kasvoveden tuoksu nostaa veden kielelle, luonnonkosmetiikka voi oikeasti tuoksua hyvältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MÁDARA (misellivesi, nokkosvoide) – Kasviuutteiden voimaan luottava merkki tulee Latviasta ja on tunnettu luonnonkosmetiikkaa käyttäjien keskuudessa. Tältä sarjalta löytyy mm. kehuttu deodorantti. Misellivesi on tällä hetkellä loppu, joten se ei valitettavasti päässyt kuvaan. Vedestä voi kuitenkin lukea lisää tästä vanhemmasta postauksestani, joka kertoo misellivedestä ja saasteista kasvojen iholla. Nokkosvoidetta taas on menossa niin mones tuubi, etten pysy enää laskuissa mukana. Tämä on niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jurlique (kasvovesi*, yönaamio*, päivävoide) – Merkki, joka yhdistää luonnon ja tieteen. Purkit näyttävät kausi kaudelta paremmilta ja niiden sisältökin on priimaa. Voimakkaat tuoksut jakavat mielipiteitä, mutta minä pidän niistä. Raskausaikana tosin käytin sarjan tuotteita vähemmän, kun kaikki tuoksut kuvottivat jossakin vaiheessa. Ihoa rauhoittavan kehäkukka-sarjan päivävoide pääsi juuri loppumaan, mutta siinä, missä MÁDARAn nokkosvoide on täydellinen talveen, on tämä voide kesäpäivävoide. Kasvovesi on niin kaunis, ettei sitä melkein raski käyttää, mutta suihkin sitä kasvoilleni varsinkin kesällä, kun iho on koetuksella. Yönaamio sivellään yövoiteen tilalle ja se palauttaa yön aikana ihon kosteustasapainon. Tämä on täydellinen tuote käytettäväksi läpi vuoden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EkoPharma (puhdistusvaahto*) – Uusin luonnonkosmetiikkamerkkituttavuus Mossan kanssa tulee tässä. Käytän vaahtomaisia puhdistusaineita aina suihkussa, joten tätä purkkia tyhjennämme yhdessä mieheni kanssa. Vadelmantuoksuinen vaahto jättää ihon ihanan pehmeäksi ja on todella, todella riittoisaa! Suomalainen merkki saa pisteet kotimaisuudestaan, mutta parannettavaa olisi tuotteiden epäseksikkäässä ulkonäössä. Ihan vaan tällaisen ihmisen mielestä, joka ostaa paljon purkkien perusteella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oliko listalla tuttuja merkkejä? Entäpä uusia tuttavuuksia? Mikä luonnonkosmetiikkamerkki on oma suosikkisi? :)

(*-merkityt saatu valmistajilta)