OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraa muutamia lyhyen naisen ajatuksia sunnuntain piristykseksi. Hyviä puolia himpun alle 1,6 metrin pituudesta löytyy vaikka kuinka paljon. Lentokoneessa on jalkatilaa vaikka muille jakaa eikä ole tullut edes mieleeni, että matkustaminen olisi jotenkin ahdasta. Vaatteita voi välillä löytää lastenosastolta, mikä tarkoittaa usein myös sitä, että hinta on edullisempi kuin aikuisten vastaavalla tuotteella. Välillä huomaan myös saaneeni lasten lipun tai opiskelijahinnan automaattisesti, kun olen jossakin pyytänyt “vain” lippua tarkentamatta sen enempää, että olen hinnaston mukaan aikuinen. Konserteissa olen yleensä päässyt aika eteen ilman mulkoiluja, koska pitkät näkevät ylitseni eivätkä koe, että vien heiltä mitään nauttimalla keikasta lähempänä lavaa kuin he. Tätä arvostan paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta on niitä huonojakin puolia välillä vastaan tullut. Mihinkään kotimme yläkaappeihin en esimerkiksi yllä ilman apua, ja nykyään en voi kiipeilevän taaperon aikana ottaa mitään edes tuolin tai tikkaiden avulla ylähyllyiltä, koska ipana matkii minua ihan kaikessa. Uskottavuus on asia, joka minulta useissa tilanteissa puuttuu pituuteni vuoksi. Opettajaopintoja Jyväskylän yliopistossa suorittaessani koin, että 1,8-metriselle yläastelaiselle pojalle puhuminen hyvin yläviistoon ei tuntunut siltä, että minä olen tilanteessa se, joka sanelee, miten käyttäydytään. Minkä minä pituudelleni voin.

Samoin olen valitettavasti joutunut kliseiseen tilanteeseen, jossa kokoni on jonkun silmissä ilmeisesti vaikuttanut myös ikääni enkä ole elektroniikka- tai huonekalukaupassa saanut kunnon palvelua. Jyväskylä-aikoina pahin kerta taisi olla muistaakseni sänkykaupoilla, kun sopivan sängyn valittuani myyjä vilkaisi ympärilleen ja kysyi: “kukas tämän sitten maksaakaan?” Ilmeisesti olisi pitänyt olla isi mukana tai jotakin yhtä naurettavaa. Minä, kaupan ainoa asiakas, maksoin kassalla ihan itse sänkyni myyjän muuttuessa yhä punaisemmaksi kasvoiltaan tajuttuaan aivopierunsa. Kiitos ja hei, seuraavat ostokset tehtiinkin eri myymälässä. Valitettavasti äänestän jaloillani, jos koen, ettei minua arvosteta asiakkaana. :)

(mekko saatu Nansolta)