Lumentonta marraskuuta vietetään täällä pääkaupunkiseudulla edelleen. Äiti pommittaa WhatsAppiin kuvia maalta ja vähän kieltämättä ihailen siellä olevaa 10 senttimetrin lumikerrosta, joka tuntuu vaan paksunevan päivä päivältä. Ei se kylmyys houkuta, mutta se valo, jonka lumi aina tuo mukanaan. Nythän ulkona on valoisaa vain noin kello 10-15, muuten on aina hämärää tai säkkipimeää. Ja taas minä pöllö höpötän säästä. Tuli vaan pakottava tarve puolustella näitä asukuvia, sillä harvemmin reilua viikkoa ennen joulukuun alkua voi ulkoilla tennareissa ja ohuissa sukkiksissa ilman, että on flunssassa seuraavat 3 viikkoa. Nyt voi vielä, joten otin siitä kaiken irti ja puin uudelleen ylleni viime viikon lauantain kirppistelyasuni. Silloin en ehtinyt kuvauttaa tätä, mutta nyt hyödynsin lounasseuralaiseni häikäilemättömästi hyväkseni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näistä kuvista näkyy aika hyvin, missä vaiheessa hiusprojektissani mennään. Omaa väriä kasvaa jo hyvää vauhtia  tyvestä. Muut tukka taas on epämääräisen punertavan rusehtavan vaaleaa sotkua, jolle pitäisi tehdä jotakin. Jossakin vaiheessa. Toistaiseksi kikkailen värinaamioilla, kun en muutakaan keksi. “Vauvatukkaa” on suunnilleen saman verran kuin tyvikasvua ja lyhyet hiukset pitää aina liimata muihin hiuksiin kiinni, ettei siilitukka näky pitkähköjen hiusteni seasta. Ärsyttäähän se, mutta näillä mennään siihen asti, kun hiukset ovat kasvaneet tarpeeksi. Vielä tuo tyvi ei häiritse, mutta siinä vaiheessa, kun raja alkaa mennä korvien kohdalla, saatan hieman ahdistua.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko – Ellos

laukku – Lumi (saatu)

takki – JC

kengät – Minna Parikka

Tänään olisi luvassa joulukadun avajaiset, joita odotan innolla. Tietysti olisi kivempaa, jos olisi jo lunta, mutta eiköhän kauniilla koristeilla ja valoillakin jouluista tunnelmaa saada. Täällä keskustassa näkyy jo ihanan paljon koristehavuja ja valoviritelmiä. Näyteikkunoissa alkaa olla paketteja ja kaikkialla kimaltaa. Tekisi mieli pukea taas tuo raitamekko, mutta olen käyttänyt sitä jotenkin liikaa viime aikoina. Kun tilasin sen Ellokselta, ajattelin jotenkin, että tulen käyttämään tämän kanssa aina huulipunaa, kun se sopii niin hyvin. Ja hitot! Asun niin sanottu väriläiskä on pikkulaukku. En osaa oikein noita crossbody-laukkuja käyttää, mutta kirppiksellä laukku oli niin hyvä käteiskassa, että tykästyin siihen. Tämä on samaa sävyä kuin iso Lumin laukkuni, siksi kai tämä minulle viime jouluna lähetettiinkin joululahjaksi. Kenkien kanssa on tullut vähän tapeltua, sillä ostin puputennarit aika pian synnytyksen jälkeen enkä tajunnut, että jalkani jatkavat vielä palautumista. Nythän kengät ovat yhtä numeroa liian suuret enkä tiedä, mitä ihmettä tekisin. Käyttääkö näitä vain kylmällä säällä todella paksujen sukkien kanssa vai myydäkö pois ja ostaa tilalle mustat? :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA