Toisaalta on ihana, kun maahan sataa vihdoin kunnolla lunta. Saan kaivella esille paksumpia neuleita, muhkeita pipoja ja talvikenkiä. Voin raahata olohuoneen sohvalle useamman viltin ja tepsutella ympäri asuntoa pehmotohveleissani. Jokainen aamu on kuin sunnuntaiaamu. Pehmoinen, topattu ja teenmakuinen. Taivaalta putoaa hitaasti lumihiutale toisensa perään ja niitä katsellessa kuluu hetki jos toinenkin. Tokihan valoisa aika lyhenee ja pimeät päivät tuntuvat kuluvan nopeasti, mutta haittaako se niin? Jos talveen asennoituisikin tänä vuonna eri tavalla. Jos sen ottaisi vastaan avosylin, kun sitä kerta tuli niin toivottua loppukesän hellepäivinä.

Talvi tuo tietysti mukanaan myös haasteita, mutta niinhän se tuo joka vuosi. Matkoihin paikasta toiseen on varattava tuplasti aikaa, ulkoilua ennen on topattava itsensä sekä jälkeläisensä päästä varpaisiin ja kaikkialla on liukasta. Liukkaus on kylmyyttä pelottavampaa ja tänä vuonna aion varautua siihen entistä rankemmilla varusteilla. Pelastan talveni liukuesteillä, heijastimilla ja vilkkuvilla valoilla lastenvaunujen rungossa. Sitten vaan toivon parasta ja katoan pimeyteen vaeltamaan. Mutta voi, miten hyvältä jättikupillinen teetä maistuukaan, kun sieltä kylmästä ja pimeästä pakkasesta pääsee takaisin sisälle lämpimään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla tavalla kuin vaatevarastot myös meikkivarastot on käytävä läpi. Meikkivoide vaihdetaan astetta paksumpaan ja suojaavampaan samalla, kun ripsivärien joukosta etsitään ne luotettavimmat vedenkestävät. Silmänrajauskynistä valitaan käyttöön säänkestävimmät ja huulirasvaosastolta siirretään laukkuun kaikista rasvaisimmat yksilöt. Aurinkopuuteri siirretään kylpyhuoneeseen kunniapaikalle, mutta poskipuna joutuu talveksi arestiin. Ihoni on siitä ärsyttävä, että se punehtuu salamana kylmällä ilmalla, joten poskipunat ilmestyvät kasvoilleni ihan automaattisesti. Valitettavasti. Mutta oli poskilla “pulsupunat” tai ei, tiedän takuuvarmaksi, että tästä talvesta tulee ihana. Eikä kukaan tai mikään voi estää sitä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(kengät saatu Merreliltä)