Äiti soitti eilen yllättäen. Aina, kun puhelu alkaa tietyillä sanoilla, niskakarvani nousevat pystyyn ja odotan huonoja uutisia jommastakummasta mummostani. Kumpikin on siinä kunnossa, ettei yhteisiä päiviä ole enää välttämättä montaa jäljellä tai sitten niitä on vielä satoja. Kukaan ei tiedä, milloin tila pahenee liikaa ja lopullisesti. Uutiset olivat tällä kertaa huonoja, mutta eivät kuitenkaan surullisia. Tässä tapauksessa tosin näkokulma vaikuttaa, sillä puhelun aiheena oli lapsuudenkotini. Pitkäaikaisiksi tarkoitetut vuokralaiset lähtevätkin pian, mikä oli puhelun surullinen osa. Siis vanhempieni kannalta, joilla olisi muutakin stressattavaa kuin ylimääräinen talo ja iso velka. Jokaisella pilvellä on kuitenkin hopeareunus, sillä äitini väläytti mahdollisuutta. Se oli aikaisemmin ohitettu huonona ajatuksena, mutta nyt takerruin siihen kuin hukkuva oljenkorteen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapsuudenkotini sijaitsee samassa kaupungissa vanhempieni uuden talon kanssa. Myös molemmat mummoni asuvat tuossa kaupungissa, samoin monet ystäväni. Tutussa talossa ei pelottaisi asua, maaseutu tuntuisi vähemmän pelottavalta asuinpaikalta lapsiperheelle kuin iso kaupunki ja se täydellinen puutarha – aah! Sieltä saisi omenoita, marjoja, yrttejä ja vaikka mitä vielä. Voisin kuvitella käyväni esimerkiksi Tampereella töissä tai tekeväni vaikka sijaisuuksia koulussa. Eivätpä menisi ne pedagogiikan opinnotkaan sitten lopulta “hukkaan”. Niin monta ovea avoinna, etten ehdi edes kurkistaa kaikista tulevaisuuteen. Pääni on ihan sekaisin. Pitäisikö muuttaa vuokralle omaan synnyinkotiin pieneen, kuolevaan kylään, joka on kuitenkin nykyään osa isompaa kaupunkia?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

tunika – Indiska (saatu)

sormus – Kalevala koru (saatu)

housut – BikBok

kengät – Julia Lundsten for Marimekko

Että tällaisissa tunnemyrskyissä täällä seilataan tällä hetkellä. Ohessa olisi päivän asu eiliseltä ja muutama lähikuva, mutta niillä ei ole nyt mitään väliä. Seison risteyksessä, johon ei voi jäädä kovin pitkäksi aikaa odottamaan tai jää auton alle. A-pu-va.