Kiitos ihanalle vakiolukijalleni, joka ilahdutti minua kirjapostilla viime viikolla! Hänen ansiostaan käsissäni on vihdoinkin Twin Peaks -sarjan “sivutuotteena” kirjoitettu Laura Palmerin salainen päiväkirja, joka avaa sarjan keskeisen hahmon ajatuksia vielä enemmän kuin mitä niihin sarjassa ehditään paneutua. Tavoitteenani on katsoa sarjan toinen kausi loppuun ennen joululomaa ja lukea tuo kirja sitten loman aikana Rovaniemellä. Uskallan laskea sen varaan, että miehen sukulaisia on paikalla sen verran paljon, että ehdin kahlata kirjaa joka päivä eteenpäin edes pienen matkan. Tosin miehen isän upea Arto Paasilinna -kirjakokoelmakin polttelee, joten ei haittaisi yhtään, jos lukuaikaa olisi hieman enemmänkin. Mutta sen näkee sitten. Ei parane suunnitella liikaa, ettei sitten pety.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen näköjään palannut jälleen pitkien ja omituisten, mutta kuvaavien otsikoiden pariin.  Tiedättekö, mikä on mutsipolkka? Se on stereotypia tuoreiden äitien tavasta pätkäistä hiuksensa polkkamittaisiksi ja liittyy läheisesti nykyisiin pukeutumistunnelmiini. Hiusteni kanssa elän pitkäveteistä kasvatusvaihetta, mutta olen lipsumassa toiseen stereotypiseen lokeroon. Nimittäin hauskasti pukeutuvien mutsien lokeroon, jossa värikkäät ja hupsut vaatteet ovat syrjäyttäneet entisen tyylin, koska äitien pitää kai pyrkiä olemaan hauskoja, mutta myös näyttämään hauskoilta. Siksipä uusin asuni sisältää sekä pupunkorvalliset nahkatennarit että isoin kuvioin koristellun neulemekon. Mutta hei, en sentään ole vielä seonnut äitiydestä täysin ja ostanut tätä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

neulemekko – Miun (työvaate)

kengät – Minna Parikka

Että sellaisia mietelmiä tällä kertaa. Arvatkaa muuten, oliko kiva ottaa asukuvia, kun pieni mies nauraa kuollakseen vieressä koko ajan? Piti vähän väliä tarkistaa, oliko kasvoissani jotakin hassua, mutta taisi äiti naurattaa ihan yleisellä tasolla tällä kertaa. Ei se mitään, että hauskana mutsina olemiseen riittää oma olemus ilman mitään sen suurempia koristeita. Huomenna meitä sitten kutsuukin Kylmäkoski ja kovaa! Pitää käydä muistuttamassa itselle, millainen onkaan se talo, johon saatan alkuvuodesta jälleen muuttaa yli kymmenen vuoden jälkeen. Outoa, miten voi jännittää omaan lapsuudenkotiin meneminen, mutta ehkä se tässä pohdintatilanteessa on ymmärrettävää. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA