Olen palannut! Netti toimii vihdoin myös uudella asunnolla (jätä sen hoitaminen miehelle ja päädy hoitamaan asia itse paniikkiaikataululla muuttopäivänä), joten mitään jättipitkää postaustaukoa ei sen vuoksi onneksi päässyt syntymään. Kyselin teiltä hyviä muuttovinkkejä viime viikolla muuttopakkailuni lomassa ja niitä totisesti myös sain. Kiitos! Keräsin tähän postaukseen kymmenen yleisintä ja samalla kai sitten myös parasta vinkkiä. Kuvituksena on hieman muuttopäivätunnelmia ja pieniä hetkiä tältä viikolta muutenkin. Olen aivan rakastunut tähän talveen!

 moumou muutto

Yksiön tyhjentämistä ennätysajassa ja lintujen teloitus.

1. Aloita ajoissa. Tämä on tosin suhteellinen käsite, sillä toisille ajoissa saattaa olla jo kuukautta ennen muuttoa, kun taas minun kohdallani se tarkoitti, että aloin harkita pakkaamista muuttoviikolla.

2. Kasaa hyvä muuttoporukka. Apunani oli ainakin tunnin ajastaan uhranneen poikaystävän lisäksi sattumalta Helsinkiin eksynyt ystäväni Veera (ja myös kaksi maksettua muuttomiestä, mutta niistä lisää myöhemmin).

3. Muista muuttoruoka. Jostakin kumman syystä muuttopitsa sai kovasti kannatusta, se lienee kruununsa muuttomättöjen kuninkaana ansainnut. Minä kävin muuttopäivänä kesken loppusiivouksen kunnon pihvillä, jotta sain energiaa loppuillalle ja pääsin hetkeksi pois kylppärin liuotinhuuruista.

moumou muuttosafka

Muuttoruokaa ja hyvästit p*skalle summerille.

4. Pakkaa tärkeät tavarat erilliseen kassiin. Viimeinen asia, jonka vanhasta asunnosta kannoin ulos imurin lisäksi, oli matkalaukku, josta löytyivät mm. matkapuhelimen laturi, hammasharja ja kaikkea muuta, mitä uudella asunnolla pitää olla heti saatavilla.

5. Merkitse, mitä mitäkin löytyy. Tätä en tässä muutossa noudattanut, mutta yleensä olen merkannut muuttojätesäkit. Nyt tyydyin vaan teippimerkkaamaan laatikot, jotka sisälsivät jotakin särkyvää.

6. Paketoi särkyvät esineet lakanoihin ja pyyhkeisiin. Paras neuvo ikinä, sillä ne tekstiilit pitäisi joka tapauksessa muuttaa! Tästä kannattaa vaan informoida myös muita muuttajia ja varsinkin purkuapua, jotta kukaan ei nappaa lakanaa vauhdilla laatikosta lennettäen samalla kalliita perintölaseja seinään.

7. Pidä avain koko ajan lähelläsi. Itse talletin sekä vanhan että uuden asunnon avaimet taskuuni koko päivän ajaksi.

moumou arctips

Uusi Miun-työneule ja Arctipsiltä saadut lapikkaat.

8. Pukeudu järkevästi. Venyvät ja kiristämättömät vaatteet ovat parhaat muuttoon ja loppusiivoukseen. Patterin taakse tipahdelleita huulirasvoja on helpompi metsästää, kun farkut eivät kiristä.

9. Suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot eivät repeydy jätesäkkien lailla, niide kahvat eivät pureudu käsiin kuten IKEA-kassien ja niitä voi pinota päällekäin. Miksi en tajunnut tätä 10 vuotta sitten?

10. Luovu turhasta. Heitin paljon tavaraa roskiin pakatessani ja aion heittää lisää pois, kun puran omaisuuteni. Muutto on parasta aikaa oman elämän inventoimiseen.

moumou paulig cupsolo

Töihin ostettiin kahvikone ja nyt Pauligin Cupsolokin on tuttu.

+ Palkkaa muuttoapua. Ylimääräisenä vinkkinä voin todeta, että se hetki, kun tajusin, että Niemen muuttomiehet tyhjensivät kattoon asti täyden asuntoni kokonaan(!) 35 minuutissa sisältäen sen ajan, kun sänkyä ja muuta vielä suojattiin, oli aika herättävä. Vanhan isäni ei tarvitse enää kantaa huonekalujani kuudenteen kerrokseen, ei ikinä. Kävi vielä tuuri, että yksi viidestä pyytämästäni muuttotarjouksesta oli juurikin Niemeltä, sillä siellä työskentelevä ihana lukijani sai juuri minun hakemukseni käsiteltäväksi ja antoi alennusta loppuhinnasta. Kiitos Niemi avusta vielä kerran!

Loput muuttovinkit voikin sitten lukea tämän postauksen kommenttiboksin puolelta. Virtuaalisista muuttoapulaisista, joita ilmoittautui ihanan iso määrä, kosmetiikkapaketin itselleen voitti nimimerkki Audrey. Isot onnittelut! Sinulle on lähetetty postiosoitetiedustelu paketin toimittamista varten. Kiitokset kaikille hyvistä muuttovinkeistä! Jotenkin nämä arvonnat tuntuvat kivemmilta, kun niitä ei järjestä enää niin usein. Oletteko samaa mieltä vai pitäisikö niitä olla taas enemmän? :)