moumou joulu2

Selailin tänään työvuorolistaani ja huomasin, että olen saanut venytettyä itselleni melkein täyden viikon loman joulun paikkeille. Ihan uskomaton saavutus! Iloitsen lomasta, mutta vähän jännittää, teenkö taas perinteiset temput ja makaan loman sitten kipeänä, kun en malta työaikana kunnolla sairastaa. Stressaavien asioiden suorittamisen jälkeen kroppani sekoaa välillä täysin ja vajoan muutamaksi päiväksi koomaan. Päänsärky on armoton ja väsymys vielä pahempi. Olisi kiva, jos olo olisi kevyempi, kun jokin jättiurakka on valmis, mutta jostakin syystä tunnen oloni aina sellaisen jälkeen vain entistä kurjemmaksi.

Unelmajouluni olisi pitkä ja rauhallinen. Yksikään deadline ei painasi päälle heti joulun jälkeen enkä kokisi tarvetta lukea työsähköposteja montaa kertaa päivässä. Saisin viettää aikaa rakkaideni kanssa televisiota katsellen, kirjoja lukien ja kauniista maisemista nauttien. Jouluna parasta on kiireettömyys ja aikatauluttomuus, mutta meidän suorittajaihmisten päässä joulustakin tulee helposti projekti, jota koetetaan toteuttaa tietyllä kaavalla. Kaikki muutokset suunnitelmiin koetaan epäonnistumisina. Järjestetäänköhän missään kursseja, joilla opetetaan olemaan itselle hellempiä, mutta muille tiukempia? Tekisi ihan hyvää meikäläiselle.

moumou joulu1moumou joulu4

Tämän postauksen kuvat on muuten varastettu vanhasta joulupostauksesta. Tulevaa joulua ei enää ehkä vietetäkään noissa tutuissa Kylmäkosken maisemissa, vaan aivan uudessa talossa. Paikka, jossa joulua vietämme, on vielä auki, mutta joulurutiinit tulevat varmasti olemaan tutut. Ainakin suunnilleen. Mitä enemmän käyn päässäni läpi tuttuja ja turvallisia joulutapoja, sitä enemmän itse asiassa huomaan niiden muuttuneen ja tulevan muuttumaan. En tiedä, keitä tänä jouluna on läsnä. En tiedä, keitä tänä jouluna on edes elossa. Viime joulu ilman pappaa oli aivan hirveä ja pahimmillaan tästä joulusta tulee vielä hirveämpi. Voi mummi, kun käyttäisit nyt kaiken tahdonvoimasi täällä pysymiseen. En tahdo jälleen mustaa joulua ja tekohymyä. :(

moumou joulu3