Toinen timmiyskuurini viikko alkoi ensimmäistä nihkeämmin. Tällä viikolla olen liikkunut vielä viime viikkoa yksipuolisemmin ja sehän harmittaa. Olen tällä viikolla vain lenkkeillyt, tosin osa lenkeistä oli varsin reipasta, tasavauhtista kävelyä ja osa jopa intervallijuoksua. Seurakseni raahasin naapurini, jonka kanssa on mukava parantaa maailmaa ja kävellä samalla ympäri Helsinkiä. Yleisesti tämä toinen viikko on tuntunut kaikesta huolimatta ihan tehokkaalta ja kivalta. Mitään sen kummempia herkkuhimojakaan ei ole ollut, paitsi jos yksi kahden kilon karkkikasa, joka lähetettiin koemaisteluun, lasketaan. Karkkeja maistelin muutaman lenkin verran, mikä tarkoittaa sitä, että laskin lenkillä kulutetut kalorit ja sallin itselleni herkkuja tasan sillä kalorimäärällä.

Maanantaina suuntasin illalla naapurini kanssa rauhalliselle kävelylenkille, jolla palauttelin kroppaa sunnuntain sisäpyöräilytunnista. Tiistaina toinen kantapääni tuli töissä niin kipeäksi, että pidin lepopäivän treenailusta. Keskiviikkona tallustelimme naapurini kanssa viikon toisen hieman pidemmän, matalan sykkeen iltalenkin. Ehkä stressimielentilani vaati tällä viikolla rauhoittavaa liikuntaa, mutta torstaina rauhoituin kuitenkin olemalla liikkumatta ja itkemällä stressiäni pois. Sen ansiosta nukuinkin paremmin kuin pitkään aikaan. Perjantaiaamuna pinkaisin taas lenkille, aika ei vaan riittänyt salitreeniin toisella puolella kaupunkia. Toistin saman lenkin vielä illalla. Hektisen viikon vastapainoksi lilluin lauantain kylpylässä, mutta kävin kyllä ennen sinne lähtemistä aamulla salilla tekemässä lihaskuntotreenin. Sunnuntaina käyn illalla jälleen lenkillä, kun saan itselleni kohta pariksi päiväksi yökyläseuraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättekö muuten, miten masentavaa hyvästä fiiliksestä huolimatta on vertailla näitä edistyskuvia viime viikon vastaaviin, kun vaatteissa tuntuu jo olevan paljonkin enemmän tilaa, mutta näissä kuvissa ei näy oikeastaan mitään eroa alkutilanteeseen. Pääsen taas pauhaamaan suosikkiaiheestani eli siitä, miten paljon parempi on luottaa fiilikseen kuin numeroihin tai kuviin. Tällaisesta vertailusta tulee vain pahalle tuulelle, kun tietää edistyneensä, mutta se ei näy halutuissa mittareissa. Toisaalta tämä antaa motivaatiota noudattaa dieettiä vielä tiukemmin ja treenata vielä kovempaa, jotta seuraavan viikon kuvissa näkyisi jo jonkinlainen ero edellisiin kuviin. Pitänee olla vielä tiukempi herkkujen kanssa, vaikka aina sanotaankin, että aivan ehdoton ei saisi olla.

timmiyskuuri vko2

Viikon syömiset jatkuivat aika samaa rataa kuin ensimmäiselläkin viikolla. Ateriankorvikepatukoiden lisäksi evästelin töissä saman merkin smoothieilla, joihin ihastuin aivan silmittömästi. Hyvä, että malttaa oikeaa ruokaa enää syödäkään. Yhtenä päivänä söin myös suosikkiruokaani eli sushia, sillä päätin, että voin syödä ihan mitä tahansa, jos päivän kalorisaldot pysyvät kohtuudessa. Siksi herkut jäävät edelleen vähiin, koska en tahdo “tuhlata” niihin kalorisaldoa. Ovelaa itsensä huijaamista! Suurimman haasteeni kohtasin viikon lopulla lauantaina, kun vierailin erään kampanjan tiimoilta Långvikissä. Siellä hemmottelun jälkeen eteeni kannettiin toinen toistaan herkullisempia ruokia. Muista ei tullut huonoa omatuntoa, mutta jälkiruoka oli aika hurja. Onneksi se oli kuitenkin kooltaan pieni. Tuossa alla olevassa kuvakollaasissa näkyy pääruokani, jota en syönyt edes kokonaan.

ruuatvko2

Seuraavaa viikkoa kohti suuntaan motivoituneena kuin pieni kärppä. Ensi viikko on töiden osalta aivan hysteerisen kiireinen uuden blogiportaalin aukeamisen vuoksi, mutta koetan silti ehtiä edes lenkille, jos salireissuun tuntuu uppoavan tunti poikineen. Pahimmillaan kun salille matkaamiseen menee puoli tuntia kumpaankin suuntaan, minkä lisäksi aikaa vie itse treeni ja tietysti sitten kotona suihku ja ulkonäön korjaaminen työkuntoon. En tiedä, muistinko muuten jo kertoa, että tämä kuuri vaikuttaa myös hieman negatiivisesti elämääni. Leuastani löytyvien hikinäppyjen lisäksi olen nimittäin saanut roimasti lisääntyneestä treenailusta selkääni finnejä ja muita ällöttäviä epäpuhtauksia. Kiitos hirveästi tästä, timmiytymisen jumalat! :D

(lenkkarit saatu)